Pogubna poslovna politika Crvene Zvezde 2.deo

Pisao sam već o Frenklinu Salasu, Ernanu Barkosu, Draganu Mrđi, Abubakaru Oumaruu, Kleu i Vilsonu Palasiosu. Pisao sam o tome kako ih se Zvezda lako odrekla, i kako su oni izrasli u velike igrače. Danas ću se pozabaviti još nekim igračima koji mogu da stanu rame uz rame sa ovim igračima, a koji su kao i već pomenuti, u Zvezdi škartirani.

Nemanja Pejčinović je momak koji igra na poziciji štopera. U Crvenu Zvezdu došao je kao pozajmljeni igrač Rada, odigrao je 14 utakmica u crveno-belom dresu, a onda je vraćen Radu. Imala je Crvena Zvezda pravo otkupa ugovora ali je procenila da Pejčinović nije kvalitet za slavni tim. Pejčinović je posle toga otišao u Hertu na pozajmicu, a onda je njegov ugovor otkupila Nica, Pejčinović je dbio stub odbrane ovog francuskog prvoligaša, za kog je odigra 98 utamica, dok 2014. godine nije prodat moskovskoj Lokomotivi.

Nemanja Pejcinovic

 

Svaki ljubitelj fudbala danas zna ko je Nemanja Matić. Međutim kada je jedan od najboljih zadnjih veznih fudbalera današnjice počinjao svoju karijeru u Zvezdi je bio proglašen za netalentovanog igrača, Došao je mladi Matić na probu ali nije zadovoljio čelnike velikana iz Ljutice Bogdana. To nije obeshrabrilo Matića pa je preko Košića, Vitezea, Čelzija i Benfike stigao do statusa zvezde svetskog fudbala.

Nemanja Matic

 

 

Crnogorski reprezentativc Stevan Jovetić, još jedan je od “netalentovanih” fudbalera prema procenama čelnih ljudi Crvene Zvezde. Ponuđen je Jovetić crveno-belima, ali ga oni nisu hteli pa je završio u Partizanu gde je dokazao svoj kvalitet i gde je izrastao u odličnog igrača. Posle je preko Fiorentine stigao u Mančester Siti, a sada nastupa za Inter. Treba li napomenuti da je Partizan ima višestruku dobit od Jovetića? Bio je najbolji igrač tima, davao je golove, asistirao, a onda je na njegovom transferu Partizan zaradio pozamašnu svotu novca.

Stevan Jovetic

Još jedan takav primer je i “srpski Nedved”, Miloš Krasić. On je bio na probi u Crvenoj Zvezdi, nije primljen jer je “netalentovan”, a onda je karijeru izgradio u CSKA Moskvi, Juventusu i reprezentaciji Srbije u kojoj je jedno vreme bio nezamenjiv šraf, Nezamenljiv je bio kada je reprezentacija igra pod palicom Radomira Antića, u vreme kada smo bili cenjeni u svetu.

Milos Krasic

Komentari