1. kolo JSL: Početni pad koncentracije skupo koštao Rad (N. Pazar 1:0 Rad)

Fudbaleri Novog Pazara i Rada otvorili su novu sezonu. Na Gradskom stadionu u Pazaru četiri i po hiljada gledalaca uživalo je u sjajnoj fudbalskoj predstavi koja je viđena u prvom delu meča.

Foto: FK Rad

Već u trećem minutu meča Admir Kecap prošetao se kroz šesnaesterac gostiju i savladao golmana gostiju koji je već bio na kolenima. Rano primljeni gol nije poremetio izabranike Milana MIlanovića, koji su u nastavku meča svim snagama pokušavali da poravnaju rezultat.  U 14. minutu nakon kornera Simića, Marković šalje loptu pored gola. Dvanaest minuta kasnije Vidaković pokušava sa četrnaest metara da uveća vođstvo domaćih, ali njegov pokušaj završava pored gola “Građevinara” Uprkos inicijativi Rada u nastavku meča, na poluvremenu nije bilo promene rezultata Novi Pazar – Rad, 1:0.

Već posle dva minuta nastavka, nakon kornera fudbaler Rada Milošević pokušao je atraktivno makazicama da poravna rezultat ali lopta odlazi pored gola. U nastavku ponovo jalova inicijativa Rada, koji je pokušavao da preti iz kontra napada ali bez realizacije. U 75. minutu meča Hadžibulić je pokušao iz slobodnog udarca da pripreti, ali je njegov udarac završio u živom zidu. Ponovo je domaći tim pretio, u 82. minutu Obrovac je izašao sam pred Jovanovića koji je uspeo u poslednjem trenutku da sačuva svoj gol. Na kraju, greška sa početka meča skupo je koštala gostujući tim, koji je porazom otvorio novu sezonu. Kantalarovski može biti zadovoljan rezultatom ali ne i prikazanom igrom svojih pulena.

U drugom meču prvog kola JSL, Spartak ZV je pobedio Radnički iz Kragujevca golom Milorada Balabanovića u 74. minutu.

Komentari