Pomereni termini odigravanja dva poslednja kola JSL

Danas je i definitivno stigla potvrda odluke koja je nešto ranije nagoveštena. Zbog loših vremenskih uslova za odigravanje utakmica 29. kola Jelen Super lige Srbije. Zbog vremenske situacije i obilnih padavina u skladu sa članom 11 Propozicija o takmičenju u Jelen Super Ligi Srbije i na osnovu mišljenja većine klubova, direktor lige Vladimir Bulatović doneo je odluku da se utakmice 29. i 30. kola pomere za sledeće termine:

– 29. kolo biće odigrano u subotu 17.05.2014. godine sa početkom u 17:00 časova.

– Utakmice 30. kola odigraće se u sredu 21.05.2014. godine sa početkom u 17:00 časova.

Nešto više o odlaganju, iako ima terena – doduše retkih na kojima je moguće orgaizovati utakmicu i u ovakvim uslovima, zbog regularnosti takmičenja neophodno je da se svi mečevi odigraju istovremeno. Dakle, zajednica i dalje pazi na regularnost.

Nadamo se da će u doglednom periodu biti konačno uspostavljeni viši kriterijumi za klubove koji žele da učestvuju u elitnom rangu u Srbiji, tako da se ovakve situacije više ne ponavljaju. Podsetićemo, od ove sezone je trebalo da zaživi pravilo po kome svaki klub u JSL mora imati reflektore, međutim primena istog je odložena na godinu dana. Od timova koji ove godine učestvuju, devet je već ove godine ispunilo taj uslov.

Videćemo šta nam naredna sezona nosi.

Komentari