Poraz Zvezde i u Kazahstanu

Fudbaleri Crvene Zvezde izgubili su u Almatiju meč revanša prvog kola kvalifikacija protiv ekipe Kairata rezultatom 2:1. i tako su, ukupnim skorom 4:1, ispali iz evropskih takmičenja za ovu sezonu.

Foto: crvenazvezdafk.com

Foto: crvenazvezdafk.com

Zvezda je počelo napadački solidno, ali je odbrambeni deo ekipe počeo, nastavio i završio katastrofalno ovaj dvomeč, izuzimajući golmana Rajkovića. Crveno-beli su imali svoje šanse preko Cakija Stojanovića i Zorana Rendulića, ali su prečka i Plotnikov spašavali Kairat. Na drugoj strani, opasni Gohu zapretio je za domaćina. Domaći su poveli u 29. minutu, golom Islamhana posle klasičnog duplog pasa pored ukopane odbrane Zvezde. Rezultatom 1:0 se otišlo na odmor, a već u 46. minutu Kuat povećava vođstvo Kairata na 2:0, posle još jedne greške odbrane Beograđana. Nakon toga, usledila je jalova inicijativa crveno-belih, koji su uspeli da smanje iz nejasnog penala u 85. minutu, golom Vukana Savićevića.

Sve u svemu, Zvezda je zasluženo ispala. Loša igra u oba meča, i nerazumljivi potezi trenera Božovića koštali su ekipu prolaza u 2. rundu.

Komentari