POSETA: Večiti najgledaniji, jug Srbije se polako budi

Crvena zvezda i ove sezone nastavlja tradiciju kada je u pitanju prosečna poseta na tribinama. Doduše crveno-beli su igrali pred svojom publikom samo jednu utakmicu, i uz besplatan ulaz privukli 22.000 gledalaca, što je i prosečna poseta na stadionu Rajko Mitić.

Na drugom mestu nalazi se Partizan. Crno beli su ove sezone odigrali tri meča u Humskoj uz prosečnu posetu od 5.500 gledalaca. Utakmice protiv Metalca, Jagodine i Spartaka pratilo je ukupno 16.500 gledalaca, s tim što je poslednji meč sa subotičanima pratilo 10.000 gledalaca uz besplatan ulaz.

Treće mesto godinama unazad rezervisano je za vernu publiku iz Novog Pazara. Pazarci imaju prosek od 4.500 gledaca po meču. Na četvrtom mestu je povratnik u superligaško društvo Metalac sa prosekom od 3.250 gledalaca.

Radnički iz Niša je na petom mestu sa prosekom od 3.000 gledalaca, s tim što su Nišlije ove sezone odigrale samo jedan meč na Čairu. Dobre igre Vojvodine u Evropi nisu se odrazile na posetu u prvenstvu. Prosečna poseta na dva dosada odigrana meča je 2.750 gledalaca, a s obzirom da na Karađorđe u sredu dolazi Partizan, verovatno će se popraviti i prosek Vojvodine.

Začelje je rezervisano za subotički Spartak sa 400 i Čukarički sa 450 gledalaca, pa izgleda da igranje u Evropi i osvajanje nacionalnog Kupa nisu bili dovoljan poziv za publiku da ove sezone u većem broju dođe na Banovo brdo. Iznad Brđana nalaze se Mladost iz Lučana i Rad koji imaju prosečnu posetu od 500 gledalaca po utakmici.

Napomena: Podaci o posetama na utakmicama SuperLige preuzeti sa zvaničnog sajta Zajednice Superlige.

Komentari