Posle bitke svi su generali: Ne može Partizan golom gu***om u Evropu

Podpredsednik Partizana Milorad Vučelić bio je oštar prema Valeriju Božinovu i igračkom kadru Partizana. Takođe je govorio da su ambicije sa kojima je njegov klub ušao u kvalifikacije bile previsoke, te da crno-beli nemaju ni para, ni kvalitet da igra grupnu fazu LŠ.

Milorad-Vucelic

Ambicije navijača FK Partizan uvek su visoke, tako je bilo i ove godine. Međutim, kao i ranijih godina Uprava kluba pokušala je da bez uloženog dinara napravi evropski Partizan. Umesto da uče na primeru ranije uprave, koja je u više navrata dokazala da takav vid poslovanja nije moguć, da je kontraproduktivan, odlučili su da se u to sami uvere.

Partizan je u ovom prelaznom roku doveo Fabrisija Dornelasa na pozajmicu, Marka Jevtovića za koga će Partizan Pazaru platiti deo narednog transfera, Nebojšu Kosovića, koji je Partizan pojačao kao slobodan fudbaler. Po istom sistemu došli su i Abubakar Oumaru, Nikola Trujić i Valerij Božinov.

Poslednji pomenuti posebno se našao na tapetu podpredsednika Partizana koji je rekao da bugarski internacionalac nije zadovoljio te da su u klubu nezadovoljni njegovim partijama. Vučelić je pre samo dva meseca veličao Bugarina govoreći da je u njemu Partizan dobio veliko pojačanje. Iako je odavno jasno da je nekadašnji fudbaler Juventusa obukao dres šampiona Srbije kako bi oživeo svoju karijeru i pokušao da se za godinu dana što bolje udomi negde u Evropi. Sve to vreme Partizan na klupi imao je velikog bisera Ivana Šaponjića koji je u meču sa Bate pokazao da bi možda ishod meča bio i drugačiji da je kojim slučajem mladi napadač bio starter.

Partizan je uspeo da obezbedi igranje u Evropi, ali pravo je pitanje šta sada? Mogu li crno-beli sa ovim sastavom koji imaju da naprave neko iznenađenje u Evropi? Hoće li šampion Srbije sa uloženom nulom prezimeti u Evropi ili ćemo ponovo da čitamo sredinom decembra kako je Partizan u teškoj situaciji i kako je veoma teško u ovakvim uslovima voditi fudbalski klub? Draga gospodo, znali ste kakvo je stanje kada ste dolazili, nemojte da vam to sada bude izgovor.

Komentari