Prvenac za Radnik, Javor zaljuljao građevinu

Fudbaleri Radnika iz Surdulice pobedili su pred svojim navijačima do sada neporaženi Borac i tako upisali prvu pobedu u novom prvenstvu. Gol za ekipu iz Surdulice postigao je Slaviša Stojanović u 64. minutu. U drugom meču koji je počeo od 17 časova Javor je bio ubedljiv na svom terenu u Ivanjici protiv ekipe Rada sa 3:0. u strelce su se upisali Nikola Maraš u 39. minutu, Marko Docić u 48. minutu i Jovan Đokić u zaustavnom vremenu.

Foto Javor Matis

Foto Javor Matis

Radnik Surdulica – Borac Čačak 1:0 (0:0) 

Nakon boda Vojvodini, Surduličani su oduzeli bod i ekipi Borca iz Čačka. Za Čačane je, ispostavilo se pritisak prvog mesta bio više nego što mogu da podnesu pa su u potpunosti nadigrani u ovom meču. Uz samo jedan šut na gol domaće ekipe za 90. minuta.
Sa druge strane, ekipa Radnika dominirala je igrom i od 12 šuteva 8 je završilo u okvir gola. A jedan od njih u 63. minutu završio je iza leđa golmana “zebri” Uroša Đeriđa. Nakon igranja rukom Stefana Živkovića, sudija Vasić pokazao je na belu tačku a Slaviša Stojanović doneo je prvu pobedu u Superligi ekipi Radnika.

Javor Matis – Rad Beograd 3:0 (1:0)

Fudbaleri Javora polako od “prijatnog iznenađenja” postaju poštovani protivnik koji se ozbiljno izdvaja za sam vrh tabele. Tri pobede u prva tri kola poslala su novajliju na vrh tabele, bar privremeno. Neverovatna napadačka igra u kojoj su Ivanjičani imali 17 šuteva u okvir gola, naspram nijednog protivnika bili su više nego dobar recept za ubedljivu pobedu. U strelce se prvi upisao Nikola Maraš u 39. minutu. To je ujedno i bio rezultat na poluvremenu. Igoru Stojakoviću trebalo je samo tri minuta da prodorom po desnoj strani pronađe Marka Docića koji je rutinski uvećao prednost. A u zaustavnom vremenu raspoloženi Javor u potpunosti je razlupao građevinare. Povratna lopta Dražića ka Jovanu Đokiću bila je šlag na tortu u ovoj sjajnoj fudbalskoj predstavi.

Komentari