Rad – Voždovac (0:2): Zmajevi polupali građevinu

Fudbaleri Voždovca počeli su novu sezonu pobedom, a po prikazanom na Banjici ne biste zaključili da je Rad bio mnogo bolje plasiran na kraju prošle sezone. Golovima Adamovića i Terzića tim sa tržnog centra upisao je prvu pobedu nad ekipom Rada u protekle dve sezone.

RAD-VOZDOVAC_06-1024x746-vert

 

Izuzetno teški uslovi za igru i temperature preko 35 stepeni na Banjicu su izmamili jedva dvestotina navijača, navijači domaćih imaju podršku svojih najvatrenijih pristalica. Na samom početku meča bolja kretnja po terenu gostujućih fudbalera, koji kao da su se bolje privikli na ove sparne uslove.

Tek u petnaestom minutu viđena je ozbiljnija prilika na meču, Beljić je izveo slobodan udarac. Sikimić j je pokušao da skrene loptu u mrežu ali lopta prolazi sa spoljnog dela stative. Tek nakon kratke pauze u 25. minutu za osveženje igrača domaći su pripretili tek u 28. minutu. Prvo je Mihajlović izašao pred golmana Voždovca, ali je Popović bio na visini zadatka. Nekoliko trenutaka kasnije Arsenijević je imao sličnu situaciju ali je ponovo uspešno intervenisao golman zmajeva.

Pritisak domaćih koji je usledio nakon pauze bio je uzaludan,  Marko Ademović krunisao je u 30. minutu inicijativu gostujućeg tima. Nakon kiksa Obradovića na svojoj polovini, Odita je uposlio Sikimića a napadač gostiju pogodio je stativu, lpta se odbila do Ademovića koji je doneo vođstvo ekipi sa tržnog centra. 10 minutak asnije odita je ponovo zapretio a njegovu darac glavom odlazi iznad prečke. A na suprotnoj strani je nekoliko trenutaka ranije Dabić imao priliku, ali je POpović ostao neprikosnoveni vladar svog šesnaesterca,

Početak drugog dela igrači Rada počeli su visokim pritiskom na redove rivala. Terziću je malo nedostajalo da savlada svog golmana u nameri da mu grudima spusti loptu, ali je Popović bio priseban.

Sredina drugog dela pripala je gostima, koji su nekoliko puta pripretili. Odbrana rada uspešno je otklanjala opasnosti po svoj gol.

Imao je priliku Sikimić u 78. minutu Dejanović je blagovremeno reagovao i sačuvao svoju mrežu. A samo minut kasnije Terzić je utišao malobrojne navijače na banjici. Zlatković je projurio po strani, uputio centaršut po zemlji do Terzića koji je sa nekoliko metara zatresao mrežu domaćih.

Fudbaleri Voždovca na kraju su zasluženo slavili i pokazali da u ovoj sezoni neće biti lak zalogaj nikome.

Rad:  Dejanović, Trninić, Obradović, Maraš, Đurić, Mihajlović, Ljubinković, Ljujić (Mihajlović S), Arsenijević (Milisavljević, Dabić (Nenadović).
Voždovac: Popović, Terzić, Pavlović (Sinđić), Petrović, Radivojević, Ivković, Adamović, Pavlović, Beljić (Zlatković) Odita (Jovanović) Sikimić.

Komentari