Radnički bez novih pojačanja na Borac

Pored protokola o saradnji sa Filozofskim fakultetom, danas je na Čairu održana i redovna konferencija za štampu. Radnički će sutra od 20 časova odigrati utakmicu prvog kola Superlige, a protivnik će biti Borac. Utakmica se igra u Čačku. Tim povodom medijima su se obratili šef struke Milan Rastavac, sportski direktor Marko Jovanović, kao i kapiten Aleksandar Jovanović.

WP_20150710_19_36_58_Pro

Rastavac je dobro analizirao protivnika.

Drago mi je da je ovde sve više novinara. To je siguran znak da postajemo jači. Ulazimo u prvenstvo koje se razlikuje od ranijih. Očekuje nas novi sistem takmičenja. Isplanirali smo na koji način želimo da se to ostvari. Sproveli smo neke korake u selektiranju, očuvanju tima i dovođenju novih igrača. Sve radimo sa ciljem da osvojimo što veći broj bodova. To će biti obaveza, za koju verujemo da smo se dobro pripremili. Što se tiče igračkog kadra sastojaće se od igrača iz prošle sezone koji imaju prava nastupa. Dobra stvar za nas je da su tu igrači koji su izneli prošlu polusezonu. Što se tiče protivnika dolaskom trenera Lalatovića doneo je svoje ideje. Radi se o timu koji igra čvrsto, napadački. Doveli su dosta novih fudbalera, sa takvim karakteristikama koje odgovaraju napadačkom stilu igre, rekao je Rastavac.

Kapiten Jovanović očekuje da Radnički u ovom teškom gostovanju u Niš donese tri boda.

Svaki početak je težak, naš je dosta lakši nego ranije jer smo sačuvali ekipu, trener je ostao isti, imali smo dosta dobru polusezonu, nećemo tu stati. Trudićemo se da osvojimo što veći broj bodova. Cilj nam je plej of, za to imamo dobru ekipu. Biće nam teško, ipak se nadamo osvajanju tri boda, poručio je kapiten Aleksandar Jovanović.

Marko Jovanović rekao je da se na novajlije ne računa u prvom kolu.

Dobro smo se pojačali, dugačko je prvenstvo, mislim da ćemo uspeti da se plasiramo u plej of. Nažalost zbog blokade računa na novajlije nećemo moći da računamo. Potrudićemo se da novajlije budu na raspolaganju treneru već od drugog kola, rekao je sportski direktor Jovanović.

Komentari