Radnički namučio šampiona Crne Gore

Na gradskom stadionu u Paraćinu,  odigrana, treća po redu, kontrolna utakmica, Radničkog. Jak protivnik i nekoliko grešaka u odbrani niškog tima uslovila su prvi poraz na pripremama, nakon pobede nad Sutjeskom od 1:0, Brusom 4:0, usledio je i prvi poraz, protiv ekipe Rudara iz Plevlje.

Foto: fkradnickinis.rs

Foto: fkradnickinis.rs

Utakmica je počela onako kako se samo poželeti može. U 5. minutu, Zemljanuhin je probio po desnom boku, ušao u kazneni prostor Pljevljana i oštrim udarcem plasirao loptu pored golmana, koji je bio nemoćan da spreči pogodak i to je bilo 1:0 za Radnički iz Niša.

U 16. minutu Zemljanuhin je pokazao da će biti od velike važnosti za tim u novoj sezoni, umalo repriza situacije iz 5. minuta. Isti akteri ali ovog puta lopta je prošla tik pored stative.

U 53. minutu, lopta je došla do Lakić-Pešića koji je bio neoprezan i izgubio je na ivici našeg kaznenog prostora, a napadač Rudara rutinski je matirao mladog Rusa na golu Radničkog.

Samo četiri minuta kasnije, Marjanović je na nedozvoljeni način zaustavljen na samoj liniji kaznenog prostora Rudara. Sudija je svirao prekršaj, a slobodan udarac je izveo Anton Zemljanuhin. Šut kirgistanskog reprezentativca je zaustavila prečka.

Do kraja utakmice su smenjivali napadi obeju ekipa ali ni jedan nije bio dovoljno opasan i konkretan da utiče na promenu rezultat ove utakmice. Trener Milan Rastavac je u 63. minutu uveo u igru golmana Filipovića umesto Konovalova, i Pejčića umesto Aleksandra Jovanovića, u 78. minutu je Mrševića poslao na teren, a sa terena je izveo Darka Bulatovića i konačno u 84. minutu je Kolarevića zamenio Petkovićem.

Šef stručnog štaba se odlučio da utakmicu započne sa sledećim igračima:

Konovalov, Petrović, Bulatović R. , Lakić-Pešić, Bulatović D. , Kolarević, Marjanović, Đuričković, Zemljanuhin, Ašćerić, Jovanović A. Na klupi za rezervne igrače su sedeli: Filipović, Petković, Branković, Marković, Mršević, Mitrović i Pejčić.

Sledeću utakmicu Radnički Niš će odigrati sutra u Brusu, sa početkom u 17,00 časova, na stadionu FK Kopaonik, a tim će biti sastavljen od igrača koji nisu danas dobili šansu da igraju .

Izvor: FK Radnički/Utakmica.rs

Komentari