Radnik ostaje nepobediv, Voša se vadila nakon dva gola zaostatka

Fudbaleri Radnika priredili su odličnu fudbalsku predstavu na svom stadionu u Surdulici, oko pet hiljada navijača uživalo je u lepoj fudbalskoj predstavi, koja je završena podelom bodova 2:2, a Surduličani su još jednom ostali neporaženi. Strelci za domaće bili su Stojanović u četvrtom i Ćulum u 10. minutu. A za Vojvodinu su se u strelce upisali Ožegović u 36. i Ivanić pola časa kasnije.

Foto: FB Radnik Surdulica

Foto: FB Radnik Surdulica

Fudbaleri iz Surdulice zaista nisu mogli da zamisle bolji početak utakmice. Za pogotak im je trebalo nešto manje od tri minuta. Veoma dobra akcija Radnika tekla je po desnoj strani, centaršutom je igra prebačena na levu stranu a Milovanović je vratio loptu u sredinu, tu je čekao Slaviša Stojanović. Za prvi gol u Surdulici u Superligi.

Nisu Surduličani dugo čekali za drugi, jer je već u 9. minutu Milan Ćulum zatresao mrežu rivala. Nakon odbitka Ćulum je šutirao sa leve ivice šesnaesterca.  U 12. minutu zbog povrede Lazića je zamenio Miloš Stanković.

Prva prilika za Vošu u šesnaestom minutu, ali odbrana domaćih blagovremeno uspeva da otkloni opasnost.  Posle drugog pogotka težište igre prebačeno je pred gol domaćih, ali bez rezultata. U 24. minutu šansa za Baranina koji je iz auta ubacio na peterac, a Ćulum je glavom tukao preko gola.

Tek u 35. minutu Vojvodina je uspela da probije bedem Radnika i napadom po desnoj strani nakon centaršuta Puškarića, Ožegović je smanjio na 2:1. Baš tim rezultatom završeno je odlično prvo poluvreme.

Drugo poluvreme otvorila je Vojvodina inicijativom i presingom, a to nije donelo rezultata, sve do 66. minuta. Tada je Mirko Ivanić doneo poravnanje.  Nedugo zatim, Arsić ubacuje sa desne strane, kontra napad Vojvodine, Šut Paločevića tik uz levu stativu.

U nastavku meča igralo se najviše na polovini Radnika, pokušavali su svim silama da naprave potpuni preokret. Preko Jovanovića Radnik je u zaustavnom vremenu imao priliku da reši utakmicu ali je njegov šut završio pored stative Kordića.

Golovi: Stojanović S (4), Ćulum (10); Ožegović (38), Ivanić (66)

Radnik: Šejić, Putinčanin, Krstić, Baranin, MIlovanović, Pejčić (Arsić), Ćulum, Lazić (Stanković) Stojanović S. Stojanović, Jovanović.

Vojvodina: Kordić, Radović, Pankov, Đurić, Vasilić, Maksimović, Puškarić, Samenić, Ivanić, Stanisavljević, Ožegović.

Komentari