RASPUCANI SUPERLIGAŠI: Proradili golgeteri u domaćem prvenstvu

Superliga Srbije (bivša JSL) prethodnih godina bila je sinonim za mali broj postignutih golova po meču. Defanzivan fudbal i i stil igre zvani ne primiti gol po svaku cenu, uticali su u velikoj meri na drastičan pad interesovanja kada su u pitanju mečevi domaćeg šampionata.

fudbal_gol

Ipak početak ove sezone najavljuje promene i u tom segmentu. U prvom kolu Superlige na osam mečeva postignuto je čak dvadeset i pet golova, što je nešto više od tri gola po meču u proseku. Goleade u Humskoj, na Vračaru i u Novom Sadu ali i činjenica da je samo jedan meč završen bez golova u velikoj meri doprinose ovom statističkom podatku.

Ni u drugom kolu, doduše nepotpunom, situacija nije drugačija. Na pet do sada odigranih mečeva, viđeno je trinaest pogodaka, što je nešto manje od proseka od tri gola po utakmici, i na svakom meču postignut je bar po jedan gol.

Mada sa druge strane kada se pogleda dosadašnji deo šampionata, dolazi se do zaključka da za ovaj visok prosek efikasnosti superligaši najviše mogu da budu zahvalni Večitim rivalima. Naime na do sada odigranih trinaest mečeva postignuto je ukupno trideset i osam pogodaka, ali je na utakmicama Večitih (Partizanove dve u Humskoj i Zvezdine na Vračaru) viđena skoro polovina od tih golova, tačnije osamnaest.

Preostaje nam samo da se nadamo da će proraditi i napadači ostalih timova, jer efikasnija liga znači interesantniji fudbal, a interesantniji fudbal znači više publike na tribinama, što je na kraju krajeva i svrha ove igre.

Komentari