RASULO: Tončev i Terzić napustili Zvezdu!

Nakon odlaska Slaviše Kokeze, Branislava Đurđevića i Branka Radujka klub je napustio i Ivica Tončev, dok će njegovim putem krenuti i Zvezdan Terzić, koji je u 12h zakazao oproštajno obraćanje mediji na stadionu Rajko Mitić.

ZVEZDA ZATRAZILA OSTAVKU PREDSEDNIKA FSS KARADZICA

Tončev je nakon jučerašnje Kokezine ostavke rešio da povuče isti potez i praktično ispuni želju navijačima koji su nakon meča sa Radničkim iz Niša tražili da Uprava napusti klub. On se obratio javnosti saopštenjem koje vam prenosimo u celosti:

“Poštovani prijatelji Crvene zvezde, s obzirom na aktuelna dešavanja i atmosferu koja je stvorena oko kluba, ali i u samom FK Crvena zvezda, smatram da je kreiran pritisak koji onemogućava normalno funkcionisanje kluba. Iz tog razloga sam odučio da podnesem ostavku na članstvo u Upravnom odboru FK Crvena zvezda. Na ovaj korak sam se odlučio jer ne želim da učestvujem u farsi koja se stvara oko našeg najvećeg i najtrofejnijeg kluba! Po svemu sudeći deo sportske javnosti smatra da aktuelna Uprava nije dobro vodila klub i zbog toga sam spreman da prepustim svoje mesto njihovim mudrijim i sposobnijim kandidatima. Verovatno istim onim ljudima koji nisu bili spremni da se uhvate u koštac sa problemima sa kojima smo se mi suočili krajem 2012. godine.

Šampionska titula i smanjenje katastrofalnog duga za deset miliona evra, izgleda, nisu bili dovoljna preporuka za naš dalji rad. Kao i činjenica da smo i pored finansijskih problema uspeli da zadržimo talentovane igrače poput Rajkovića, Grujića i Ristića, za koje se na fudbalskom tržištu može dobiti i deset miliona evra. Nismo ih prodali, jer smo želeli da stvorimo ozbiljan tim za naredne sezone, ali izgleda da za takvo nešto nema strpljenja.”

Poraz od Kairata i nešto slabiji start prvenstva su ocenjeni kao veliki neuspesi današnje Crvene zvezde. Neka bude tako, iako sumnjam da bi se na takav način ‘lomila koplja’ u nekom Juventusu, Ajaksu ili Arsenalu posle tri prvenstvena kola.

“Mi smo u Crvenu zvezdu došli sa namerom da stvorimo stabilan tim na duže staze radeći na dugogodišnjem projektu konsolidovanja kluba. Da smo hteli, kao neki ranije, mogli smo se dodatno zaduživati i osvojiti trofej na taj način. Ali, mi smo se ponašali odgovorno želeći i planirajući u budućnosti stabilnu i jaku Crvenu zvezdu.

U Crvenu zvezdu sam ušao sa željom da pomognem klubu za čiju sam stabilizaciju često davao i sopstveni novac, a ne samo energiju i trud u vođenju kluba. Zauzvrat, nisam tražio ništa niti sam dobio a kamoli uzeo nešto na račun Crvene zvezde. Sve to se može videti i proveriti. Ko zna o čemu govorim, njemu je sve jasno. Meni je savest čista. Donosio sam odluke i povlačio poteze isključivo u interesu FK Crvena zvezda radeći svoj posao najbolje što sam znao i umeo.

S obzirom da se izgleda nestrpljivo iščekuju mudriji i sposobniji, ne želim da im dalje zauzimam vreme i prostor i zato im prepuštam mesto u klubu koji ću i dalje voleti i za koji ću i dalje navijati velikim žarom, uvek spreman da mu pomognem. Budućoj Upravi želim puno sreće i uspeha u radu!”

Komentari