Saopštenje za javnost: “Pojedinci žele da unište Radnički”

Fudbalski klub Radnički obratio se danas javnosti šturim i emotivnim saopštenjem povodom, kako kažu kritika „dobronamernih prijatelja kluba“.  Saopštenje prenosimo u celosti bez izmena.

radnički-niš

„Ma koliko je u javnosti Niša rasprostranjeno mišljenje da je rad u fudbalskom klubu Radnički intersantan, poželjan i zahvalan. Oni koji su angažovani u Upravi kluba neće biti istog stava.

Ako je u jednoj rečenici moguće opisati posao Uprave u klubu, ona bi glasila svakodnevno stresno rešavanje problema. Angažovanje rukovodstva kluba je, za razliku od mnogih drugih Upravnih odbora na dobrovoljnoj osnovi, nijedan predsednik i član nije bio nikada na platnom spisku.

Angažovanje u klubu garantuje vam nervozu koju neminovno i nažalost prenosite svojoj porodici. Ranije je, verovatno, bilo drugačije. U toj situaciji dolazi i do konstantnih ideja o odlasku iz kluba. Sa druge strane postoji i odgovornost prema građanima našeg grada čiji je Radnički klub i zbog kojih inače i postoji.

Odlazak na utakmicu, navijanje za svoj klub i zadovoljstvo tnakon povoljnog rezultata je jedna od retkih prijatnih stvari koju u današnjim teškim vremenima grad Niš i uprava kluba mogu priuštiti svojim građanima.  A svrha postojanja Radničkog je, ponovićemo, jedino ta.

Naravno da će u radu rukovodstva doći do grešaka, one su prisutne na svakom poslu, zbog čega bi Radnički bio izuzet od toga. Njih je bilo i biće. Međutim, te greške nikako ne mogu biti i nisu namerne, već, samo u datkom  trenutku, pogrešna procena. Uostalom, rad uprave se izmešu ostalog podvuče na kraju takmičarske sezone, mestom na superligaškoj tabeli.

Nažalost, ma koliko imao problema u svakodnevnom radu i trudio se maksimalno da ostvari što bolji rezultat Radnički i uprava kluba su konstantno predmet ogovaranja, neistina, izmišljotina, podnošenje prijava svim mogućim ustanovama i naravno dolaze isključivo od „dobronamernih“ prijatelja koji mu žele samo dobro, Sa svih strana u klub dolaze neverovatne priče.

Neke, dolaze od pojedinih, lokalnih stranačkih odbora sa idejom da klub, čak treba uništiti. Ne želeći da ulazimo  motive takvih ideja, smatramo da javnost treba obavestiti o tome. Što se tiče ove uprave, možemo reći da smo zadovoljni dosadašnjim ostvarenim rezultatima na terenu, zadovoljni saradnjom sa šefom stručnog štaba, gospodinom Milanom Rastavcem sa kojim je izuzetno zadovoljstvo raditi i ovom prilikom mu se i javno zahvaljujemo na svemu što je uradio i radi za naš klub, i da ćemo i dalje, u izuzetno teškoj i neizvesnoj finansijskoj situaciji pokušati da sačuvamo klub i njegov superligaški status, što je , zbog svih navedenih stvari krajnje težak i nezahvalan posao, ali smo uvereni da ćemo uspeti u tome.

A što se tiče pomenutih ideja, veliki broj navijača seća se ne tako davnih vremena i raznih pokušaja prekrajanja sudbine Radničkog. Svedoci smo svakodnevnih čuda, možda će neko konačno i uspeti u toj nameri“.

Stoji u nepotpisanom saopštenju koje je podeljeno novinarima na današnjoj pres konferenciji na stadionu čair.

Komentari