Sisanje prsta, poruka ili provokacija? (FOTO/VIDEO)

Fudbaler niškog Radničkog Lazar Rosić podigao je veliku buru tokom svog tridesettrominutnog debija na stadionu Crvene zvezde. Ušao je mesto povređenog Bulatovića u 27. minutu. Brzo je postao jedan od najboljih pojedinaca a svoj debi krunisao je i golom devet minuta kasnije.

Foto: Blic / Aleksandar Dimitrijević

Foto: Blic / Aleksandar Dimitrijević

Rosić je svoj pogodak proslavio posvetivši ga svom nerođenom sinu Relji. Prišao je najbližoj kameri i poslao poruku devojci. Njegov potez sudija Bojan Nikolić video je kao provokaciju navijača Crvene zvezde i sankcionisao žutim kartonom.  Kasnijim analizama na sportskim televizijama fudbalski stručnjaci pravdali su odluku sudije kao validnu jer je igrač po njima provocirao navijače protivničkog tima. Utakmica.rs odličila je da se još malo “kopa” po internetu i pronašli smo mnoge primere u kojima fudbaleri nakon postignutih golova proslavljaju na identičan način, ali bez kartona.

Prvi nam dolazi iz Vojvodine. U istom kolu kao i Rosić, Aleksandar Stanisavljević neverovatnim golom zatresao je mrežu Javora i doneo prednost od 1:0 svojoj Vojvodini. Nakon proslavljanja sa saigračima on je proslavio gol sisanjem prsta.

Ispod možete pogledati samo neke od primera iz najvećih svetskih fudbalskih liga u kojima se mišljenje o porodici prilikom proslave gola ne gleda kao provokacija.

 

Komentari