SMEŠI MU SE OTKAZ: Partizan smenjuje Milinkovića, njegova potencijalna zamena će oduševiti Grobare?

Preuzeo je ekipu u teškom trenutku prošle sezone, uspeo za kratko vreme da konsoliduje redove i odvede Partizan do šampionske titule. Počeo je dobro ovu sezonu na klupi crno belih, sa dve ubedljive pobede na startu šampionata i eliminacijom Steaue, ali je zatim izgubio dva možda i najvažnija meča u sezoni koja će mu najverovatnije doći glave.

kiza-milinkovic-trener-partizan-nadimak-sekularac-1427841069-632127

Prema informacijama dnevnog lista Informer Zoranu Milinkoviću odbrojani su dani na klupi Partizana. Nakon neuspeha protiv BATE Borisova u kvalifikacijama za Ligu Šampiona, kap koja je prelila čašu jeste ubedljiv poraz u 149. večitom derbiju.

Ako su porazi u Novom Pazaru i Novom Sadu mogli da se opravdaju odmaranjem igrača za izazove u Evropi u pokušaju da se izbori grupna faza Lige Šampiona, ubedljiv poraz od Crvene zvezde, ali i anemična igra u većem delu meča, nešto su što Milinković ne može da opravda crno beloj javnosti ali ni upravi kluba.

Stav većeg dela javnosti, onog stručnijeg, jeste da je Milinković u potpunosti taktički nadigran od strane Božovića, što nije prvi slučaj za šefa struke crno belih ove sezone. Iako je uprava dovela praktično trećinu tima poslednjeg dana prelaznog roka, neuigranost i bezidejnost Partizana u pojedinim trenucima nikako ne mogu biti opravdanje za čoveka koji je izgubio tri od četiri ozbiljne utakmice Partizana u ovoj sezoni (Vojvodina, BATE, Crvena zvezda).

Kao potencijalna zamena za Milinkovića na klupi crno belih pominje se niko drugi nego selektor Zlatnih orlića, Veljko Paunović. Da li će do eventualne smene u Humskoj zaista i doći saznaćemo narednih dana, ali činjenica je da situacija u Humskoj već duže vreme nije idealna.

Komentari