Srbije bez predstavnika u LŠ

Sinoć je aktuelni šampion Srbije, ekipa Partizana, na svom terenu dočekao BATE Borisov u pokušaju da se domogne Lige šampiona. Iako su imali zaostatak iz prvog meča crno-belima nije ni na pamet padalo da se predaju. Ipak na kraju su i pored pobede od 2-1, morali da čestitaju Belorusima.

14406249465353

Ono na šta sam u najavi ove utakmice govorio, obestinilo se. Rekao sam da Partizan ako želi dalje ne sme da ponovi greške koje je pravio protiv Steaue, a Partizan je baš to uradio, dozvolio je da primi gol, a to ga je skupo koštalo. Napomenuo sam već da je ekipa BATE-a ekipa koja zna da igra na rezultat, i to su Belorusi sinoć i dokazali.

U prvom poluvremenu smo videli traljavu igru Partizana. Jedini igrač koji je vukao crno-bele bio je Abubakar Oumaru, koji je ponovo odigrao dobru utakmicu, i koji se nameće kao glavni igrač Beograđana. U prvom poluvremenu smo videli dve prinudne izmene, Zbog povreda su teren napustili Radionov iz BATE-a i Bojinov iz Partizna. Bez puno uzbuđenja i šansi je bilo u prvom poluvremenu, a posle gola koji je postigao Stasevic bilo je jasno da crno-bele čeka gotovo nemoguć posao.

Drugo poluvreme je donelo malo lepšu igru i dva gola u mreži Belorusa. Dovoljno za pobedu, nedovoljno za prolazak u grupnu fazu LŠ. Pokušao je Partizan da dođe do preokreta, uspeo je to ali nije uspeo da prođe dalje, Napadao je Partizan, ali kasno je postigao prvi gol, tek u 74. minutu, kada je posle centaršuta Petrovića loptu u svoju mrežu sproveo Zhanverčik. Nije primljeni gol mnogo uzdrmao BATE koji je nastavio da igra svoju igru. I zasluženo se plasirao u grupnu fazu LŠ. Pred sam kraj utakmice videli smo i prelep gol makazicama koji je postigao mlađani Šaponjić ali to je bilo sve od Partizana u još jednom pokušaju da se dokopa Lige šampiona.

Sve u svemu, BATE se zasluženo plasirao dalje, dok Partizanu ostaje žal zbog neuspeha. Partizan nastavlja jesen u Evropi ali u drugom takmičenju, u Ligi Evrope.

Komentari