Stara dama ispustila golubove: Spartak slavio u uzbudljivom meču

Fudbaleri Spartaka pobedili su ekipu Vojvodine rezultatom 2:1 u veoma uzbudljivom meču odigranom u Subotici. Domaći su poveli golom Milana Makarića u 4. minutu, izjednačio je Ivanić u 57. minutu, a konačnih 2:1 za Spartak postavio je Vladimir Kovačević u 93. minutu.

11711-stadion-spartak-1

Gosti se još nisu oporavili od ispadanja u Evropi, to su domaći fudbaleri iskoristili već u samom uvodu meča, kada je Makarić sam istrčao pred Žakulu i doneo prednost golubovima.  Nakon četiri minuta 1:0 za domaće.

Nakon postignutog gola domaći igrači nisu menjali konstrkuciju igre, već su nastavili da igraju agresivno i organizovano u odbrani, pokušavajući da pronađu rupu u odbrani gostiju. Međutim nije je bilo do kraja poluvremena.

Drugi deo počeo je bolje za Vošu koja je preko Ivanića izjednačila u 57. minutu utakmice.
Sjajni mladi fudbaler Vojvodine oprobao se sa dvadesetak metara, njegov šut iskosa bio je precizan.

Spartak je nastavio u svom ritmu, pripretili su nekoliko puta preko Uzomua i i Torbice ali je mreža ostala mirna na pokušaje iz daljine. Taman kada je izgledalo da će derbi ravnice biti završen na ravne časti usledila je veza Mezei – Kovačević, za konačnih 2:1.  Mezei je centrirao sa leve strane a Kovačević glavom opalio po lopti za tri boda Spartaka.

Stadion: Gradski, Subotica.
Kartoni: Jocić, Uzoma (Spartak); Maksimović, Pekarić, Stanisavljević (Vojvodina)

Spartak: Janošević, Mezei, Antonić, Kovačević, Farkaš Uzoma, Jocić, Makarić, Torbica(Jondić 78), Bogunović (Živković 73), Milić (Ilić 69)

Vojvodina: Žakula, Lakićević, Pankov, Pekarić, Radović, Maksimović, Sekulić, Paločević, Stanisavljević (Zočević 83), Pavkov (Babić 76)

Komentari