Sudijska komisija presudila: sudija Jovanović na hlađenju, nije bilo penala na Karađorđu

Završeno je zasedanje Sudijske komisije FSS povodom odigranih mečeva 18. kola Jelen SuperLige. Komisija je utvrdila da je bilo grešaka na nekoliko Superligaških mečeva, a delioci pravde na spornim utakmicama suspendovani su do daljnjeg.

Dzosua-Parker(1)

Krenimo redom, na meču između Crvene zvezde i Vojvodine, Sudijska komisija zaključila je da je prvom golu Parkera prethodila očigledna ofsajd pozicija pa će zbog tog propusta, linijski sudija Vladimir Jovanović, morati na hlađenje nekoliko kola.

Komisija je analizirala i dule između Donjeg Srema i Partizana, a u saopštenju za meč na Karađorđu navodi se sledeće:

– Prihvaćen je izveštaj posmatrača suđenja s utakmice Donji Srem – Partizan, a Potkomisija za analizu suđenja pažljivo je analizirala detalj iz 33. minuta, koji se dogodio u kaznenom prostoru gostujuće ekipe, evidentno utvrdivši, na osnovu TV snimka, da nijedan od igrača nije odigrao loptu rukom, i da je u pomenutom slučaju sudija doneo ispravnu odluku ne prekinuvši igru.

Na sajtu Fudbalskog saveza Srbije objavljeni su detalji analize još tri sporne utakmice 18. kola Jelen SuperLige:

– Prihvaćen je izveštaj posmatrača suđenja sa utakmice Radnički Niš – Jagodina, koji je konstatovao da je sudija u 47. minutu propustio da dosudi kazneni udarac za domaću ekipu, zbog igranja rukom igrača gostujuće ekipe u svom šesnaestercu. Zbog navedenog propusta sudija Srđan Jovanović će pauzirati u narednim kolima Superlige.

– Prihvaćen je izveštaj posmatrača suđenja s utakmice Mladost Lučani – Spartak, ali je zatraženo od posmatrača suđenja da se u roku od 24 sata, nakon analize izjasni o još jednom detalju sa navedene utakmice.

– Prihvaćen je izveštaj posmatrača suđenja sa utakmice OFK Beograd – Napredak, odigrane koji je evidentirao nekoliko propusta prvog i drugog pomoćnog sudije. Njihovo suđenje ocenjeno je kao nezadovoljavajuće stoga će pomoćne sudije Nenad Kurčubić i Bojan Jovanović pauzirati u narednim kolima Superlige.

 

Komentari