Sumiranje utisaka: Mladost Lučani

Mladost iz Lučana je sjajnim igrama prošle sezone uspela, posle šest godina igranja u nižem rangu, da obezbedi povratak u elitno društvo. Posle sjajne sezone i dugo iščekivanog povratka u Superligu, klub je ispred sebe postavio cilj da se obezbedi opstanak u premijernoj sezoni.

Povratnik na klupu Lučanaca, Neško Milovanović, koji je stigao posle prošlogodišnje epizode u kruševačkom Napretku, zadržao je kostur tima koji je obezbedio povratak u Superligu, s tim što je pojačana konkurencija u svim linijama tima. Iako početak sezone nije rezultatski obećavao, ekipa Neška Milovanovića igrala je sve bolje i bolje, a kao nagrada, stigao je prvi trijumf u 4. kolu baš protiv kruševačkog Napretka, pred svojom publikom. Mladost je u ovom prelaznom roku dovela jedanaest fudbalera, od kojih većina ima superligaškog iskustva, i od novajlija se očekuje da pomognu klubu u želji da se obezbedi opstanak.

Klub su pojačali: Bojan Tanasijević (Železničar Lajkovac), Luka Šarac (Hajduk Kula), Igor Zonjić (Partizan – pozajmica), Stefan Cicmil (Spartak Subotica), Ljubo Nenadić (slobodan igrač), Nemanja Ahčin (Crvena zvezda – pozajmica), Miloš Adamović (Ravan Baku), Matija Ljujić (Partizan – pozajmica), Matija Protić (Polet Ljubić), Saša Jovanović (Smederevo) i Patrick Friday Eze (Napredak Kruševac)

Otišli iz kluba: Slobodan Janković (Napredak Kruševac), Marko Bošković (istekao ugovor), Miljan Stojanović (istekao ugovor), Đorđe Lazović (Kolubara), Radojica Vasić (penzija), Marko Avramović (Sloboda Užice), Danilo Kovačević (Sloga PM)

Prognoza: Povratnik u elitno društvo odradio je dobar posao u prelaznom roku. Uigranom kosturu ekipe, priključeno je par iskusnih igrača i nekoliko omladinaca koji bi trebali dodatno da pojačaju konkurenciju u timu. Ekipa Neška Milovanovića, deluje iz meča u meč sve bolje, a s obzirom na ono što su do sada prikazali, ali i na kvalitet tima koji imaju na papiru, opstanak u Superligi deluje kao relnost. Ono što može da bude najveći problem Lučanaca, jeste loša realizacija, pošto su i pored četiri postignuta gola, imali prilike da postignu barem još toliko. Sve u svemu, po do sada pokazanom, ekipa Mladosti ima kvalitet koji može da im donese opstanak, ali će po svemu sudeći morati da strepe do samog finiša sezone. U narednih nekoliko kola slede im mečevi sa ekipama koje im mogu biti direktni konkurenti za opstanak (Donji Srem, Borac, Voždovac) i učinak u tim mečevima može biti klučan za nastavak sezone.

Komentari