Terzić – Navijači su bili za treću ligu

Gostujući u Jutarnjem programu televizije “N1″ rekao je da sebi zamera to što javnosti nije prezentovano u kakvoj situaciji je klub bio pre nejgovog dolaska.

sp-terza

 

Terzić je svoje izlaganje počeo žaljenjem što ranije nije rekao javnosti da je klub bio pred bankrotom.

– Žao mi je što zvezdaškoj javnosti nije predstavljeno u kakvoj je situaciji klub zaista bio. Navijačima je prezentovano sve, da je klub pred bankrotom, i kao prva opcija bio je UPPR, kao i prelazak u treću ligu, kao Glazgov Rendžers. Navijači su i na to bili spremni, samo da očistimo klub od dugova, rekao je Terzić.

Dug Crvene zvezde smanjen je u protekloj godini.

– Smanjili smo dug sa 52 na 42 miliona evra, sa jasnim akcionim planom da isti smanjimo do kraja decembra na ispod 35 miliona. Trebalo je da predstavimo jasnije, i da kažemo da ćemo prve sezone biti šesti, da rasprodamo igrače i igramo sa Zvezdinom decom. A mi smo bili drugi. Naredne sezone je cilj trebalo da budemo među prve tri ekipe, pa tek u trećoj godini da idemo na titulu, kaže generalni sekretar Zvezde u ostavci.

Terzić kaže da je ljubav navijača Zvezde ka klubu nesporna ali da emocije koje vode navijače nisu uvek racionalne.

Delije su najbolje organizovana navijača grupa, koja ima i veliku društvenu moć. To je kritična masa koja može da pokrene mnoge stvari. Delije nesporno vole Crvenu zvezdu. Ali misle da kad zauzmu stav, da mora da bude ispoštovan. To nije dobro jer njih vode emocije, a kad te vode emocije ne možeš da budeš racionalan, rekao je Terzić.

Komentari