Terzić: Za privatizaciju je potrebno izmeniti zakonske regulative

Zbog nerazumevanja novinara za suštinu odgovora koje je UO Crvene zvezde poslao Ministarstvu omladine i sporta, koja se odnose na transformaciju fudbalskih klubova Zvezdan Terzić oglasio se saopštenjem kako bi javnosti obrazložio svoju odluku. Saopštenje prenosimo u celosti:

“Crvena zvezda se ne može privatizovati po sadašnjem zakonu jer se udruženja građana ne mogu privatizovati. Pritom, rukovodstvo Crvene zvezde je svesno da u ovakvom obliku Crvena zvezda ne može opstati i spremni smo da uđemo u proces transformacije da bi klub dobio drugačiju zakonsku formu s jasno definisanom vlasničkom strukturom i na lakši način, po tržišnim principima, dolazio do potrebnog svežeg kapitala, jer smo svesni da se svi profesionalni klubovi u Srbiji moraju skinuti sa tereta poreskih obveznika.

Za ovaj proces je potrebna izmena postojeće zakonske regulative, i FK Crvena zvezda je spreman da sarađuje sa Ministarstvom omladine i sporta u traženju najboljeg rešenja koje bi omogućio bolji ambijent za privlačenje strateških partnera ili većinskih vlasnika koji bi dokapitalizacijom to postali. Zato smo i pominjali “nemački model” kao moguće pozitivno rešenje. Sve gore izrečeno je još uvek u fazi rasprave, a konačan stav može zauzeti samo Skupština FK Crvena zvezda kao najviši organ kluba i to tek kada dobije nacrt predloženog rešenja.” Stoji u saopštenju Sportskog direktora Crvene zvezde, Zvezdana Terzića.

Komentari