Trener BATE-a: Očekuje nas “pakao” u revanšu

Aleksandar Jermakovič ima samo reči hvale za srpski fudbal i Partizanovu omladinsku školu. Uzda se u Srbe u ekipi Filipa Mladenovića, Nemanju Nikolića i Nemanju Milunovića

partizan-bate

Nekoliko sati nakon žreba oglasio se i trener Partizanovig protivnika BATE Borisova Aleksandar Jermakovič. On je izjavio da svi timovi koji su prošli do ovog kola kvalifikacija imaju kvalitet i da su samim tim jaki protivnici.

– Ono što smo hteli da izbegnemo jeste Astana… Šta da kažem o Partizanu? Srbija je fudbalska zemlja. Mnogi fudbaleri koji igraju u inostranstvu učili su fudbal baš u Partizanovoj školi. Pomenuo bih da je Srbija zemlja, koja posle Brazila, izvozi najviše fudbalera. Uz to, naš rival ima ‘lude’ navijače i čeka nas ‘vruća atmosfera’. Ono što mogu da kažem jeste da će to biti festival fudbala u Borisovu i Beogradu- ,Istakao je trener kluba iz Belorusije

Stručni štab trenera Aleksandra Jermakoviča imaće malo lakši posao u skautiranju igraca i igre ekipe Partizana nego sto je to slučaj sa trenerom partizana Milinkovićem. U ekipi Bate-a nalaze se tri srpska igrača Filip Mladenović i Nemanja Nikolić bivši igrače Zvezde kao i bivši igrač Borca iz čačka Nemanja Milunović.

– Naravno da ćemo se truditi da prikupimo što više podataka i budite sigurno da ćemo gledati Partizan ućživo pre našeg duela. Za Mladenovića i Nikolića će ovi mečevi biti veoma važni, imaće posebnu dimenziju, jer su igrali u Crvenoj zvezdi, koja je najveći rival Partizanav-, rekao je Jermakovič.

I Partizan ima svoje insajdere. U Dinamu iz Minska su Vuk Rašović i Ljuba Ranković a upravo za vikend igra se derbi kola između Dinama i Bate-a.

Prvi meč će se odigrati 18. avgusta na Borisov areni a revans je zakazan za 25. avgust.

 

 

Komentari