Trener Radničkog: Čukarički je značajan faktor u naše fudbalu

Fudbalski klub Radnički iz Niša u nedelju putuje ekipi Čukaričkog. Utakmica će biti odigrana od 19 časova na Banovom brdu. Utakmica se igra sa početkom od 19 časova u nedelju. Tim povodom pred medije je izašao trener Radničkog i Marko Tomić, koji je za Radnički postigao prvi pogodak u karijeri u meču protiv Metalca, u subotnjem okršaju.

Foto: Utakmica.rs

Foto: Utakmica.rs

Trener niškog superligaša govorio je o narednom protivniku.

– Čim se spomene derbi, to je nešto lepo unutar fudbala. Očekuje nas dobra i lepa utakmica protiv odličnog protivnika. Spremamo se kao za svaku drugu, trudićemo se da nastavimo da osvajamo bodove. Želimo da iskoristimo svaku priliku za to. Čukarički predstavlja značajan faktor unutar srpskog fudbala, njihovi igrači su opšte poznati, predvodi ih iskusni Matić, Srnići i Pavlović. Ovo će biti jedan odličan izazov da se da sve od sebe i napravi pozitivan rezultat, počeo je Rastavac.

– Medije je potom zanimala jučerašnja utakmica i igrački kadar na istoj.

– Pre početka sezone postavili smo određene ciljeve. Jedan od njih je ostvarivanje najboljih mogućih rezultata i prilagođavanje ovoj sezoni, koja je specifična. Uvek se trudimo da izvedemo maksimalno spreman tim, isto tako cilj je da se pripremi veliki fond igrača koji mogu da odgovore zahtevima utakmice relativno podjednako. Znate i sami da smo dobili grupu igrača koja je relativno kasno došla. Biće potrebno vreme da se sve usmeri u smeru kome želimo da idemo, reko je Rastavac koji je potom govorio o igračkom kadru.

– Aleksandar Jovanović još uvek bez konkretne slike. Otok mu nije spao i još je rano da se donese zaključak, potrebno je uraditi snimak koji će doneti konačnu dijagnozu. Blažić je imao povredu zadnje lože, mi smo ga pripremali i čuvali za momenat kada će moći da igra, još nije spreman, ima manjih problema i još nije kako treba. Videćemo u narednim danima kako će teći njegovo oporavak.

Marko Tomić poručio je da će njegovi saigrači dati svoj maksimum kako bi ostvarili pozitivan rezultat.

-Sigurno je da neće biti lako, očekuje nas teška utakmica, Čukarički igra sa dosta dobrih pojedinaca, moramo ući koncentrisano u meč i pokušamo da ostvarimo dobar rezultat, kaže Tomić.

Komentari