Trener Radničkog Milan Rastavac kroji istoriju

Kada je 31. decembra tada anonimni fudbalski trener Milan Rastavac dobio prednost da sedne na klupu ispred mnogih imena koja su licitirana, poput Ješića, Đurovskog, Rajevca, Mojsilovića, Bekvalca i mnogih drugih, veliki broj navijača u Nišu ostao je bez teksta. Već su Radnički videli u drugoj ligi. Tada petnaestoplasirani radnički imao je tri pobeda, tri nerešenih utakmica i čak 9 poraza.

Foto: Vojkan Andrejić

Foto: Vojkan Andrejić

Polusezonu kasnije, Radnički je u Rastavcu video sigurnog trenera na duže staze, a navijači koji su ga zavoleli, pridenuli su mu nadimak “general Rastavac” i molili se Bogu da i u novoj sezoni ostane na klupi.

Petnaest kola kasnije, Radnički se nalazio na devetom mestu tabele sa 9 pobeda, 10 nerešenih i 11 poraza, a Rastavac je prvu polusezonu priveo kraju sa šest pobeda, osam nerešenih i samo dva poraza, jedan od Rada, drugi od Mladosti.

Trener Radničkog po jednome će ostati upamćen kao prvi koji je nakon 2005. godine uzeo bod Partizanu na stadionu Partizana. A samo kolo pre toga Rastavcu je za rukom pošlo da na Čairu “otme” bod Crvenoj zvezdi. Treba napomenuti da je u debitantskoj polusezoni remizirao i sa Čukaričkim i Vojvodinom.

Milan Rastavac (desno) Foto: V. Andrejić

Milan Rastavac (desno) Foto: V. Andrejić

Rastavac je i novu sezonu počeo u istom maniru, uz sačuvan kostur ekipe, dovedena nova pojačanja, o kojima smo ranije već pisali, Rastavac je u trećem kolu nove sezone na stadionu Rajko Mitić po prvi put od osnivanja Superlige uspeo da uzme bod na stadionu Zvezde. 

Priznanje za mladog trenera stiže i od Fudbalskog saveza Srbije, koji je Rastavca stavio i na listu potencionalnih trenera za klupu mlade reprezentacije Srbije, sve to posle samo sedam meseci samostalnog rada…

Komentari