Uprava Partizana preuzima “uspešan” model poslovanja od Zvezde?!

Branko Ilić definitivno se oprostio od dresa Partizana. Slovenac je potpisao unosan ugovor sa ekipom Astane, gde će biti novi saigrač zlatnom orliću Nemanji Maksimoviću. Partizan nije prošao tako dobro u celom poslu, a ono što će zabrinuti navijače jeste da su crno-beli krenuli putem svog večitog rivala i da umesto obeštećenja dobija oprost igračevog duga.

Foto: partizan.rs

Foto: partizan.rs

“Uspešan” metod poslovanja koji postoji u Crvenoj zvezdi već nekoliko sezona unazad pokazao se toliko popularnim da su i drugi klubovi krenuli da posluju po tom metodu. Tako je Partizan umesto da dobro unovči svog standardnog prvotimca Branka Ilića prodao Astani za 180.000 evra, uz oprost duga Ilića od 100.000 evra.

Fudbaler čija je najveća vrednost na transfer marketu bila oko dva miliona trenutno po informacijama sa istog portala vredi 750.000 evra. Hoće li ovaj transfer otvoriti mogućnost da trend oprosta duga zaživi i u Partizanu ili je ovo samo izolovan slučaj?

Crvena zvezda je sa druge strane sistemom “oprosta duga” rešila problem prilikom transfera Nenada Milijaša u Kinu, oprostio oko 200.000 evra duga, na isti korak odlučio se i Miloš Ninković koji je oprostio 160.000 evra, a najsvežiji je primer je Darko Lazović kojem je uprava crveno-belih postavila ultimatum, da oprosti 500.000 evra ukoliko želi da mu Zvezda dozvoli transfer u Đenovu.

Komentari