Utakmica.rs: Niš napada, novajlije na vrhu, bez promene trenera nakon šest kola

Igrale se delije… ekipa novajlije Radnika dočekala je po prvi put Crvenu zvezdu u Superligi. Radnički je po prvi put pobedio na gostovanju ekipu Čukaričkog, Javor je i dalje prvoplasirani tim šampionata Srbije.

Foto: FB Radnik Surdulica

Foto: FB Radnik Surdulica

Šest kola je već prošlo, a u Srbiji nije promenjen još ni jedan trener. Iako se nakon izjava Vladana Milojevića da je njegova ostavka na stolu dvadeset i četiri časova, Srbija još nije promenila trenera u Superligi, što je nezapamćeno. Ako se vratimo sezonu unazad, prvi trener izgubio je tlo pod nogama već nakon trećeg kola u prošloj sezoni, tada je Siniša Gogić posle samo tri kola napustio Napredak. Izgleda da se naš fudbal bar u tom pogledu kreće u boljem pravcu.

Kada smo već u pravcu kome ide naš fudbal, moramo da pomenemo Radnik iz Surdulice, mesto na jugu Srbije koje ima oko 11 hiljada stanovnika (koje smo obišli pred jučerašnju utakmicu a utiske pročitajte ovde) . Da kojim slučajem postoji stadion od 20 hiljada mesta, meštani iz Surdulice i okoline napunili bi ga na meču protiv Zvezde, ali nije samo Zvezda klub koji je izazvao pažnju jer se u ovom mestu konstantno za mečeve traži karta više. Pa tako se i razbijaju crepovi na kućama u okolini da bi meštani koji nisu u mogućnosti da meč prate sa stadiona mogli da gledaju svoj Radnik.  Sportski direktor kluba Slaviša Tončev u razgovoru za naš portal početkom sezone najavio je da će se stadion Radnika sa trenutnog kapaciteta od 5000 mesta do početka naredne sezone proširiti na više od osam hiljada mesta, a uskoro dolaze i reflektori. Stanje terena je sjajno pa se iz aviona vidi da je Srbija dobila sjajno mesto za superligaški fudbal.

Još jedan novajlija je najprijatnije iznenađenje u ligi. Ekipa Javor Matisa ljulja, ne samo da ljulja nego izaziva i potrese, posle sjajnih rezultata u uvodnim kolima malo ko je očekivao da će i nakon šest kola SLS Javor biti na vrhu. Dobila je i Ivanjica reflektore, koji sijaju punim sjajem, međutim pravno imovinski problemi sa “komšijama” sprečavaju odigravanje noćnih utakmica pa će se za večernji termin još malo čekati u Ivanjici.

Kada smo već kod timova koji izazivaju potrese, moramo još jednom pomenuti Radnički iz Niša koji je u ovoj sezoni jednostavno sjajan. Trenutno trećeplasirana ekipa nastavlja tačno tamo gde je stala na kraju prošle sezone. Iako je niški klub zaboravljao da igra fudbal čim uđe u autobus za gostovanja (do utakmice sa Radničkim iz Kragujevca bez pobede na strani preko dve godine) Radnički je u ovoj sezoni na četiri gostovanja imao dve upisane pobede, jedan remi protiv Zvezde i poraz u prvom kolu od Borca iz Čačka, pa sa pravom trener Radničkog kaže da njegov tim iz dana u dan igra sve bolje i lepršavije.

Potresi iz uvodnih kola polako ostaju iza nas a sve se više priča o lepoj, lepršavoj i kvalitetnoj igri uz dosta evropskih golova koji se viđaju na našim terenima.

Komentari