Visoke cene karata razlog za poluprazan “Čair”?

Fudbaleri Radničkog odigrali su prvu utakmicu u sezoni na svom stadionu, na “Čairu” je gostovao atraktivan protivnik, Partizan. Međutim treća ekipa po poseti iz prošle sezone, zakazala je u ovom meču u pogledu podrške. Kako se u gradu šuška, cene karata za ovaj meč bile su previsoke za standarde građana Niša.

Prošle sezone, takođe u drugom kolu, na stadionu “Čair” gostovao je isti protivnik kao večeras, Partizan. Tada je na tribinama bilo 14500 ljudi. Na stadionu je takođe upriličen i vatromet, jer je oboren rekord po poseti na novom “Čairu” Karte za taj meč bile su 300 dinara za jug i sever, dok je za istok i zapad cena bila 600 dinara. Dok je u prvom meču u sezoni protiv Radničkog iz Kragujevca na stadionu bilo 9000 gledalaca. Ove godine klub su zadesile mnoge promene, kako od marketinga tako do predsednika. Treba pomenuti da je ovo prva sezona u kojoj nema besplatnih karata, već se svakome karta skenira pri ulasku na stadion.  Iako je na početku ove sezone najavljeno da će karte biti jeftinije nego u prošloj sezoni, to se ipak nije desilo. Raskinut je ugovor sa Eventimom, koji je po rečima predsenika Vidaka Perovića, bio štetan po klub. Turistička organizacija Niša preuzela je prodaju karata, i to po znatno povoljnijim uslovima po klub.

Poređenja radi za mečeve trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, protiv Černomoreca  prošle sezone, Crvena zvezda prodavala je karte po cenama od 300 i 600 dinara. Uprava Radničkog bi trebalo dobro da razmisli o potezima u narednom periodu. Standard u Nišu je među najnižima u Srbiji. Možda bi stadion bio popunjeniji da je cena karte ostala na nivo iz prošle sezone. Fudbalska groznica tresla je danas Niš, na svakom koraku čulo se “idem si na stadion da si gledam moj Real” zato je pravo pitanje, gde su se izgubili ti koji su pošli na stadion? U Nišu se živi za Radnički, Niš je Radnički, Radnički je Niš, zato draga gospodo, prst na čelo.

Komentari