Vojvodina evrogolovima do prve pobede u sezoni! (Video)

Vojvodina je posle spektakularne pobede u Torinu morala što pre da se okrene domaćem prvenstvu. Na Karađorđe je stigla ekipa Javora, koja ima dve pobede u prva dva kola Super Lige.

Voša

Sastav Vojvodine: Kordić, Nastić, Lakićević. Pekarić (Pankov), Đurić, Ivanić (Babić), Paločević, Sekulić, Stamenić (Maksimović), Stanisavljević, Ožegović.

Sastav Javora: Đogatović, Gajić, Miletić, Crnomarković, Milović, Đokić (Ađuru), Gafurov (Zečecić), Cecarić, Stojaković, Docić, Dražić (Josović).

Već na početku utakmice videlo se da obe ekipe kreću sa sigurnom igrom. U prvih petnaestak minuta sigurna igra na sredini terena i poneka šansa.

Prvu ozbiljniju šansu Novosađani su pretvorili u gol, i to kakav. Slobodan udarac sa 20+ metara izveo je Aleksandar Stanisavljević i sjajno prebacio živi zid i matirao golmana Javora.

U 26. minutu slična situacija. Slobodan udarac sa 17 metara, takođe ga izvodi Stanisavljević, ali ovog puta preko gola.

Vojvodina je nastavila da napada i u 29. minutu zapretio je mladi Stamenić, ali njegov udarac završio je pravo u rukama golmana. Odmah u sledećem napadu Dražić je zapretio sa tridesetak metara, ali neprecizan udarac.

Do kraja poluvremena su oprezni bili i jedni i drugi i uglavnom se igralo na sredini terena. Na poluvreme se otišlo rezultatom 1:0 za domaćina.

U drugom poluvremenu su igrači Vojvodine počeli malo grublje. Prvu šansu imao je Docic. On je sa oko 30 metara iz slobodnog udarca šutirao visoko iznad gola.

Ekipa Javora je konkretnija i pokušavaju da zaprete golu domaćina. Uglavnom su to prodori po strani i centaršutevi, ali igrači Vojvodine se brane smireno i sigurno.

U 69. minutu Stanisavljević sa oko 40 metara izvodi slobodan udarac i kada su svi mislili da će da centrira, golman Javora krajnjim naporom izbacuje loptu u korner. Stanisavljević je još jednom pokazao kakav šut ima.

U sledećem minutu Lakićević prolazi po desnij strani i upućuje oštru loptu u peterac gostiju, ali tu nema nikog od igrača Vojvodine. Propada i ova šansa.

U 73. minutu pokušava Đokić sa 13 metara, ali Kordić je dobro postavljen i hvata loptu. Ekipa Javora je sve bliža golu domaćih.

Lakićević centrira u 75. minutu, a Ognjen Ožegović za fudbalske špice makazicama skida paučinu sa gola Javora. Ovo je verovatno i gol kola, a veoma moguće da će biti u izboru za gol sezone.

U 81. minutu Ožegović je ima još jednu sjajnu šansu, ali mu je golman Javora odbranio i lopta se odbila do Ivanića koji šutira pored gola.

Sudija je prožio drugi deo igre za četiri minuta. Paločević i Sekulić su kombinovali u u 91. minutu, i itnudili su korner. Posle kornera nema opasnosti po gol Javora.

U 94. minutu sjajna kontra Vojvodine, Paločević je uposlio Ožegovića, koji iz prvog pokušaja pormašuje loptu, a onda ga blokira Crnomarković i lopta odlazi tik uz stativu.

Ovaj meč obeležila su dva evrogola, Vojvodina je zabeležila prvu pobedu u prvenstvu, dok je ekipa Javora prvu put izgubila sva tri boda.

Komentari