Vojvodina pretekla Crvenu zvezdu na UEFA rang listi!

Vojvodina je plasmanom u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, ali i nešto boljim rezultatima u Evropi, prethodnih sezona napravila istorijski uspeh i pretekla Crvenu zvezdu na UEFA rang listi.

14377235588104

Novosađani će prema trenutnom stanju sledeće sezone imati bolji koeficijent nego vicešampion Srbije, pre svega zahvaljujući dobrim rezultatima zadnjih pet sezona, ali i činjenici da je Crvena zvezda imala loše izlete u Evropi proteklih godina.

Što se tiče naših klubova, Partizan je ubedljivo prvi na ovoj listi, crno beli se prema trenutnom stanju nalaze na 125. mestu ali će u nastavku sezone imati prilike da poprave svoju poziciju i koeficijent za sledeću sezonu.

Vojvodina koja je u ovu sezonu krenula sa 203. pozicije, nakon plasmana u treće kolo sada je na deobi 195. mesta. Crvena zvezda, koja prošle godine nije igrala u Evropi, a ove sezone eliminisana je već u prvom kolu sada je na 205. poziciji.

Peti srpski klub je Čukarički. Čuka će zahvaljujući prolasku u drugo kolo napredovati nekoliko pozicija, odnosno popeti se sa 329. na 315. mesto. Na UEFA rang listi se od srpskih klubova nalaze još Jagodina (302. mesto) i Rad koji je na 340. mestu.

Komentari