Voždovac: Beskućnik sa prelepim domom

Nakon sve učestalijih odluka Zajednice superligaša da timovi poput Rada i Voždovca mečeve visokog rizika igraju na terenu fudbalskog kluba Obilić na Vračaru, svoje nezadovoljstvo iskazao je strateg zmajeva Zoran Milinković.

Foto: Telegraf.rs

U četvrtom kolu minule sezone otvoren je jedan od najmodernijih i najlepših stadiona u regionu. Gostovanje Jagodine na stadionu Voždovca, otvorilo je novu stranicu u istoriji domaćeg fudbala. Napravljen je moderan stadion, kojim bi trebalo da se diče kako ovaj klub tako i cela država. Ovo fudbalsko zdanje jedino je u našoj zemlji na krovu neke već postojeće građevine, takođe je jedini sa veštačkom travom.

Trener kluba Zoran Milinković nakon večerašnjeg meča protiv vicešampiona Partizana, u kome je njegov tim poražen rezultatom 3:1 čestitao protivniku, ali nije krio svoje nezadovoljstvo zbog igranja meča na terenu na kome su i njegovi i fudbaleri Partizana bili gosti.

Postoji mogućnost da zbog odluke nekog glavonje 19 utakmica igramo na strani, a to nije regularno. To nikoga ne zanima. Mi se borimo da imamo iste uslove kao svi, ali eto pojave se neki ljudi koji nisu ni hteli da razmatraju da mi igramo kod kuće. Partizan bi verovatno pobedio i u Zaplanjskoj, ali je u interesu fudbala da se igra kod nas. Čemu taj stadion, takvih ima tri u Evropi i na svima se igra osim kod nas – rekao je Milinković nakon meča, a prenosi BETA.

Kada su zmajevi dobili novi stadion, niko u klubu verovatno nije ni sanjao će klub imati bar dva gostovanja više od drugih klubova. Iako za sada na ovom stadionu nije bilo incidenata, Voždovac ni jednom nije bio domaćin večitim rivalima.

Iz Zajednice superligaša i Komisije za bezbednost superlige ovu odluku obično pravdaju time da ne mogu da garantuju bezbednost posetiocima. Nejasno je zbog čega se o  pitanju bezbednosti nije govorilo tokom izgradnje stadiona, zbog čega niko nije ukazao ranije da se mečevi visokog rizika neće igrati na terenu Voždovca?  Dok se ova situacija jednom za svagda ne reši, fudbaleri Voždovca biće beskućnici sa prelepim domom.

Komentari