Zoran Milinković: “Derbi odlučuju nijanse”

Trener Partizana Zoran Milinković rekao je da su uigranost i jake utakmice u evropskim kvalifikacijama prednost njegovih fudbalera pred “večiti” derbi.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Strateg crno – belih, danas je na konferenciji za štampu izneo svoja očekivanja pred sutrašnji derbi meč između Crvene Zvezde i Partizana.

“Derbi odlučuju nijanse, velika je inspiracija na toj utakmici. Verujem u svoj tim, iza sebe imamo mnogo jakih utakmica, pogotovo kada je Evropa u pitanju i to možda može da nam pomogne, a i ne mora”, rekao je Milinković.

Milinković će na raspolaganju imati sve igrače, pa i na Valerija Božinova, za koga je rekao da je najvažnije da je zdrav i u trenažnom procesu.

“Dobro da su svi igrači u konkurenciji za tim. Za sada je sve u redu i možemo da računamo na sve raspoložive snage. Utakmicu manje bi trebalo imati u vidu, govorićemo o jasnoj bodovnoj prednosti tek kad je odigramo. Apsolutno verujem da ćemo se sutra približiti Zvezdi na tabeli”

On je rekao da nije pripremao igrače na igru sa eventualnih deset igrača, ako neko od njih bude isključen.

“Miloradu Mažiću je to 11. derbi, najbolji je naš sudija i verujem da će celokupna fudbalska javnost biti mirna jer je on neko ko zna svoj posao“, izjavio je Milinković.

Crno-beli zaostaju pet bodova za najvećim rivalom, uz meč manje, uoči duela na stadionu “Rajko Mitić” u subotu od 18 časova.

 

Komentari