ZVANIČNO: Božinov novo pojačanje Partizana!

Bivši napadač Juventusa, Fiorentine, Mančester Sitija, Lećea, Parme, Sportinga…, Valeri Božinov treće je pojačanje šampiona Srbije u letnjem prelaznom roku. Iskusni napadač večeras je potpisao ugovor sa Partizanom i braniće boje crno belih u naredne dve godine.

bojinov-2

Momak koji je vrlo mlad, sa šesnaest godina, započeo svoju seniorsku karijeru u redovima italijanskog Lećea, i u to vreme bio jedan od najtalentovanijih napadača u Evropi, ima iza sebe izuzetno bogatu internacionalnu karijeru. Osim Lećea, bio je član: Juventusa, Fiorentine, Mančester Sitija, Parme, Sportinga, Verone, Vićence i Levskog iz Sofije. Prošle sezone nastupao je u redovima Ternane, koja se takmiči u Seriji B i na 27 utakmica postigao 6 golova. Za reprezentaciju Bugarske upisao je 43 nastupa i postigao 6 golova.

Prema rečima novog napadača Partizana, njegova želja je da sa crno belima pokuša da odbrani titulu i da se plasira u grupnu fazu Lige Šampiona ili Lige Evrope: „Prva obaveza je da osvojim titulu, a druga da igramo neku grupnu fazu nekog od evrokupova. Partizan je po tome isti kao i Juventus. Zahtevaju se i priznaju se samo pobede. Pošto sam bio u Torinu, jasno mi je šta se od mene očekuje. Uostalom, i u Beogradu ću nositi crno-beli dres. Ipak, ne zavisi sve od mene, ne može Valeri sam da igra već će biti značajno i šta će da urade moji saigrači.“

Komentari