Zvezda je prva

Derbi koji je danas igran na stadionu “Rajko Mitić”, popularnoj Marakani, nije opravdao epitet derbija. Viđena je nezanimljiva utakmica, sa malim brojem iglednih šansi. Većinom se borba vodila na sredini terena i pred golom Javora, ali bez nekog konkretnog učinka. Zvezda je posle ove utakmice prva na tabeli, jer je pobedila sa 1-0.

sp-katai

Prvo poluvreme je bilo poprilično izjednačeno sve do gola koji je postigao Aleksandar Katai. Katai je na suv kvalitet prevario čuvara i smestio loptu u mrežu Đogatovića, Primio je loptu u šesnaestercu loptu Katai, povukao je u stranu, pretrčao čuvara, a onda je smestio u suprotan ugao golmana Đogatovića. Najbolju šansu za Javor je kod rezultata 0-0 propustio Gafurov. Bila je i jedna sporna situacija kada je Vieira oboren u šesnaestercu od strane Đogatovića ali je sudija posle konsultacija procenio da nema penala.

Ni drugo poluvreme nije donelo zanimljiviju igru. Uglavnom se igralo ispred gola Javora, ali bez konkretne završnice. Najagilniji u redovima Zvezde bili su Katai i Vieira, a veliki posao je završio i Mihailo Ristić koji je na ovoj utakmici igrao na poziciji levog beka.

Komentari