Zvezda najgledanija u JSL, četiri beogradska kluba na začelju

Fudbaleri Crvene zvezde, kao i prethodnih sezona, najgledanija su ekipa u Jelen Superligi. Mečeve na stadionu Rajko Mitić u proseku ove sezone prati 12.204 gledalaca, što je znatno manje u odnosu na prošlu sezonu kada je taj prosek (u koji je uračunat i Večiti derbi na Marakani) bio 19.546 gledalaca.

sp-vozdovac

Na drugom mestu nalazi se Partizan, koji i pored činjenice da je bio domaćin do sada jedinog odigranog Večitog derbija ove sezone, ima prosek 7667 gledalaca. Prošle sezone prosek Partizana bio je nešto veći (7756), pa će crno beli imati realne šanse da do kraja sezone preskoče tu brojku.

Treće mesto rezervisano je za vernu publiku iz Novog Pazara, koja i pored problema sa navijačima, zbog čega se nekoliko puta igralo pred praznim tribinama, ima prosek od 4558 gledalaca po meču. Prošle sezone taj broj je bio znatno veći (5787), ali treba uzeti u obzir da do kraja šampionata u Novi Pazar dolaze Crvena zvezda i Vojvodina, što će svakako povećati prosek plavo-belih.

Na začelju tabele nalaze se četiri kluba iz prestonice. Na prazne tribine na Karaburmi već smo odavno navikli, a Romantičarima su se sada pridružili Rad i Voždovac. Podatak da dva tima koja su dosta uložila u infrastrukturu zajedno nemaju 1000 gledalaca u proseku, najviše leži u činjenici da utakmice visokog rizika uglavnom igraju na Vračaru, pa je samim tim odziv navijača znatno manji u mečevima na kojima se kupi najveća poseta.

Četvrti beogradski klub na začelju je Čukarički, koji i pored odličnih igara ove sezone i rezultata koji Brđanima još uvek daje pravo da gaje šampionske ambicije, ima prosek od 522 gledaoca po meču. Prošle sezone ta cifra je bila mnogo veća (1447), ali na Banovo brdo ovog proleća dolaze i Partizan (20. kolo) i Crvena zvezda (27 .kolo) pa treba očekivati da se taj prosek poveća.

Komentari