Zvezda savladala Radnik, istakao se vezni red crveno-belih

U pravoj fudbalskoj atmosferi, crveno-beli iz beograda, savladali su domaći Radnik. Radnik je bio ravnopravan rival u prvom poluvremenu ali je Zvezda u drugom poluvremenu probila odbranu Surduličana i zasluženo slavila sa 0-2. Golove su postigli Aleksandar Katai i Saša Stojanović.

Marko Grujic

 

Prvo poluvreme je bilo dosta ujednačeno, ali ipak je Zvezda imala inicijativu, a najbolju šansu promašio je Plavšić, Radnički je pokušavao da dođe do protivničkog gola, a najopasnje po golmana Zvezde, Predraga Rajkovića, bilo je posle, sada već čuvenih, auta Ljuba Baranina. U drugom poluvremeni Zvezda je zaigrala još odlučnije, napadala je, ređala šanse i dominirala na sredini terena. Krilni igrač Crvene zvezde, Aleksandar Katai u 64. minutu krenuo je ka golu protivnika, posle jednog neuspelog driblinga lopta mu se srećno odbila, on je dao for, a onda iskosa sa desne strane matirao golmana Radnika. Od tog trenutka bilo je jasno da će Zvezda odneti čitav plen iz Surdulice. Do kraja utakmice videli smo još nekoliko šansi za crveno-bele, a jednu je iskoritio Saša Stojanović u 79. minutu kada je posle jedne dobre lopte u prazno sebi dao for glavom, a onda jakim udarcem matirao Grujičića. Do kraja utakmice viđen je i jedan crveni karton, a zaradio ga je Dušan Anđelković posle nepotrebnog starta.

Donald, novo pojačanje Crvene zvezde, je debitovao na današnjoj utakmici i to vrlo uspešno. Pokazao je čvrstinu, znanje i uneo je sigurnostu u redove nekadašnjeg šampiona Evrope. Treba izdvojiti i Srđana Plavšića kao i Marka Grujića. Prvi je pokazao da će biti veliko pojačanje Crvene zvezde, a drugi iz utakmice u utakmicu potvrđuje da nije samo talenat već da se na njega može računati kao na ozbiljnog igrača. Sve u svemu ovu utakmicu dobio je zvezdin vezni red koji igrao veoma dobro, bez većih grešaka.

Komentari