Zvezda ubedljiva pred derbi: U lučanskom sumraku tri gola na račun domaćina

Fudbaleri Crvene zvezde čvrsto su prigrabili prvo mesto pred večiti derbi u devetom kolu. Četa Miodraga Božovića je kao gost savladala Mladost u Lučanima sa 3:0. Golove za crveno-bele postigli su Mičel Donald iz penala u 63, Vukašin Jovanović u 74. i Idan Vered u 87. minutu.

547048_lucani-mladost-vs-czezda071214ras-foto-milos-cvetkovic-6_origh

Prvu ozbiljniju šansu imao je Alimpijević ali je udarac igrača Lučanaca završio pored gola. Saša Jovanović prošao je po levoj strani a Alimpijević je loše zahvatio loptu.

Četiri minuta kasnije Gavrić je loše reagovao, Vijera to nije iskoristio. Krznarić se našao oči u oči sa Vijerom a njegov udarac završio je sa spoljne strane stative. Do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata.

Crvena zvezda dosta je dobila je mnogo ulaskom iskusnog Sikimića u drugom poluvremenu. Nekoliko stopostotnih šansi imala je gostujuća ekipa preko dojučerašnjeg napadača Voždovca.
Živanović je u 63. minutu povukao Vukašina Jovanovića, a sudija Srđan Obradović igraču Mladosti pokazuje crveni, Donald je bio siguran sa bele tačke.

Samo 11. minuta kasnije Vukašin Jovanović se upisuje u strelce, igrač Zvezde iskoristio je gužvu u nastalu nakon kornera i sa sedam metara plasirao je loptu iza leđa golmana Mladosti.
U 87. minutu Vered je krunisao sjajnu igru, promešao odbranu i postavio konačnih 3:0.

Mladost: Krznarić, Kitanovski, Lazevski, Golemić, Živanović, Gavrić, Lepović (L. Jovanović od 70.), Alempijević, Jovanović, Milosavljević (Bajić od 83.), Mijić (Satara od 65.).

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Pavićević, Jovanović, Ristić, Donald, Grujić (Luković od 76.), Katai (Jović od 68.), Plavšić, Vered, Vijera (Sikimić od 46.)

Golove pogledajte ovde:

Komentari