ZLATANA DOVODI JEDAN OD NAJJAČIH EUROPSKIH KLUBOVA?!

Iako se nagađalo kako bi nakon oporavka od povrede karijeru mogao nastaviti u manje zahtjevnom MLS-u, čini se da bismo Ibbrahimovića i sljedeće sezone mogli gledati u jednom od najjačih europskih klubova.

Kako piše španjolski AS, Ibrahimović bi u januaru mogao potpisati za Atletico Madrid. Rojiblancosi su ovo ljeto namjeravali dovesti još jednog napadača, a mete su im bile Lacazette iz Lyona i Costa iz Chelseaja.

No, Sportski arbitražni sud je odbio žalbu Atletica koji tako sve do januara ne smije registrirati nove igrače. Posljedica je to FIFA-ine kazne zbog kršenja pravila prilikom dovođenja maloljetnih igrača. U svakom slučaju, takva kazna itekako je zakomplicirala dovođenje Lacazettea ili vraćanje Coste jer, sasvim logično, nijedan igrač u sezoni prije SP ne želi pauzirati do januara.

Upravo zato se Atletico koji ne smije registrirati igrače do januara i Ibrahimović koji zbog teške povrede koljena ne može igrati do januara čine kao idealna kombinacija. Švedski napadač bi tako i s 36 godina na leđima mogao još jednom pokušati osvojiti Ligu prvaka, a Atletico bi, barem kratkoročno, dobio velikog strijelca.

Komentari