Baranin o pisanju Engleskih medija: “Uvek godi kada te porede sa igračem poput Delapa”

Priča o neverovatnom Ljubi Baraninu, koji je iz auta rukom opasniji nego svi timovi iz Kornera, o čemu je pred meč u Surdulici govorio i trener Crvene  zvezde Miodrag Božović, stigla je do daleke Engleske. Veliki Dejli Miror Baranina poredi sa Rorijem Delapom, a Ljubo Baranin za naš portal otkriva ko su ljudi koji stoje iza njegovih ruku zlata vrednih i koliko se napora ulaže pred svaki meč.

ljubo-baranin-daily-miror

Najdalje bačen aut? Zaboravite Rori Delapa – upoznajte Srbina sa najboljim izbačajem

Nekadašnji fudbaler Bežanije, Gabale, a sada Radnika, ne krije da mu godi pisanje renomiranog medija, a ponajviše poređenje sa fudbalerom iz Premijer lige.

Svaki put kada se vaše ime pojavi u takvom mediju, i kada možete da uradite nešto što može da izazove ovoliko interesovanje, to je velika stvar. Delap je bio fudbaler iz Premijer lige, bilo kakvo poređenje sa igračem koji je u engleskom fudbalu odigrao preko 500 utakmica za mene je velika stvar. To što su izdvojili moje izvođenje auta kao posebnu stvar dodatno mi godi jer to znači da ja mogu nešto što drugi igrači ne mogu da urade, počeo je Baranin razgovor za Utakmica.rs.

Na anegdotu da je ekipa iz Surdulice opasnija prilikom izvođenja auta nego mnogi klubovi prilikom izvođenja kornera. Baranin kaže da se na treningu Radnika podjednako vežba izvođenje auta i kornera. Trener Crvene zvezde pred meč sa Radnikom Baranina je istakao kao najveću opasnost po gol Zvezde.

Na treninzima nemamo poseban režim za vežbanje auta, izvodi se i jedno i drugo. Kada igrač doda precizno i po zemlji, kažu “dodao kao rukom”. Složio bih se da smo opasni iz auta, ali ne bih podcenjivao naše izvođače kornera. Naši protivnici pridaju dosta pažnje izvođenju auta, protiv Zvezde kao i u ranijim mečevima imali smo nekoliko šansi da to kapitalizujemo, kaže on.

Baranin kaže da se kroz karijeru nije posebno pripremao svoje zlatne ruke, ali kako bi sačuvao svoje telo u Beogradu radi sa ličnim trenerima, Igorom Krstićem i Bojanom Borovčaninom.

Sa ovim se ili rodiš ili ne. Nisam se kroz karijeru nešto posebno pripremao za to. Po utakmici izvedem i do desetak auta pa je potrebno da održavam svoje telo. Posebno bih se zahvalio dvojici trenera koji sa mnom rade u Beogradu To su Igor Krstić i Bojan Borovčanin, poručuje Baranin.

Pogledajte zlatni dodir fudbalera Radnika iz Surdulice.

 

Komentari