Benitez treći put na Ostrvu

Novi trener Njukasla je Rafael Benitez koji je pre Svraka neuspešno vodio Real Madrid

rafa benitez utakmica.rs

Nakon što je Zinedin Zidan u Kraljevskom klubu zamenio Beniteza, nije proteklo mnogo vremena do novog angažmana za Španca. Nekadašnji defanzivac Parle je od danas zvanično strateg ekipe sa Sent Džejms Parka koja će se u nastavku Premijer lige grčevito boriti za opstanak u fudbalskoj eliti Engleske.

Poslednji put je neki engleski tim predvodio u sezoni 2012/13 kada je Rafa Benitez bio na kormilu Čelsija gde se veoma dobro pokazao uzeći u obzir situaciju koju je zatekao u Londonu. Te je sezone imao 56% pobeda. Na 46 utakmica je slavio 26 puta dok je imao isto nerešenih i izgubljenih, po 10. Mada je svoj posao radio korektno, navijači nikako nisu mogli da prihvate njegovo prisustvo na Stamfordu bridžu te parole slične onima: “Od*ebi Rafa”, nisu bile retkost.

Stiv Meklaren je neslavno završio svoj posao u Svrakama ostavivši velike muke Benitezu koji će u narednom periodu morati da izvuče Njukasl iz zone ispadanja. Iako se sa 24 boda crno-beli nalaze na pretposlednjem mestu, jedna pozicija iznad je Norič koji je sa istim brojem poena, a na bezbednom je Sanderlend sa 25, mada i Norič i Sanderlend imaju utakmicu više od Svraka.

Rafa Benitez je potpisao trogodišnji ugovor, a pitanje je kako će se u njegovu taktiku uklapati Aleksandar Mitrović dok je veoma jasno da će sigurno mesto u napadu imati Benitezov sunarodnik Ajoze Perez.

Komentari