Delfini na pripremama širom Srbije

Od 21. marta do 1. aprila će vaterpolisti Srbije odraditi pripreme koje će biti izuzetno specifične jer će se odvijati u pet različitih mesta naše zemlje.

vaterpolo

Početak turneje zakazan je za 21. mart kada će ekspedicija trenera Dejana Savića sa severa zemlje, iz Novog Sada, postepeno krenuti ka krajnjem jugu Srbije. Već 22. marta će vaterpolisti biti u Beogradu gde će građani moći da ih vide na bazenu “Vlaho Bata Orlić”.

Sreda, 23. mart, je dan posvećen jugu Srbije. Vaterpolo reprezentacija će posetiti Gračanicu a nakon toga se uputiti ka Nišu gde će obaviti javni trening i utakmicu. 25. marta će puleni Dejana Savića biti u Kragujevcu što je i poslednji grad na ovoj turneji vaterpolista.

Nakon 26. marta i povratka u Beograd, dva dana kasnije će zajedničkim snagama reprezentacije Australije i Srbije trenirati, a za poslednji dan ovog meseca je zakazana revijalna utakmica između tih nacionalnih timova.

Slobodan Nikić će zbog obaveza u Turskoj izostati sa ovih priprema, a evo kojih se 28 imena našlo na spisku Savića: Branislav Mitrović, Gojko Pijetlović, Dimitrije Rističević, Lazar Dobožanov, Duško Pijetlović, Marko Manojlović, Nebojša Toholj, Nemanja Vico, Nemanja Ubović, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Radomir Drašović, Đorđe Vučinić, Vladan Mitrović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Strahinja Rašović, Ognjen Stojanović, Gavril Subotić, Filip Filipović, Viktor Rašović, Živko Gocić, Dragoljub Rogač, Filip Radojević, Nikola Lukić, Dušan Mandić, Draško Gogov.

Selektor Dejan Savić je izjavio da je primaran cilj ovakvih priprema obilazak Srbije, kao i da se igrači i stručni štab zahvale što većem broju ljudi koji su ih bodrili. Dodao je da će igrači sa spiska biti podeljeni u dva tabora.

Komentari