Doveli igrača za 15kg svinjskih kobasica

Fudbalski transferi odavno su postali trgovina ljudima, gde su interesi samih igrača postali najmanje bitni, ali ono što se desilo u Rumuniji, svojevremeno je šokiralo fudbalsku javnost.

Naime fudbaler drugoligaša Rumunije UT Arada, Marius Cioara, prodat je ekipe Regal Hornia, koja se takmiči u četvrtom rangu rumunskog fudbala, za 15 kilograma svinjskih kobasica! Međutim čim je vest dospela u medije, desio se potpuni obrt.

Cioara je smatrao da je način na koji ga je njegov novi klub platio, bio ponižavajući (da li zbog količine, ili zbog same valute u kojoj je kupljen ne znamo) i rešio je da samo dan posle potpisivanja ugovora, okači kopačke o klin. Klub je pokušao da se žali fudbalskom savezu Rumunije, jer je kako kažu, ostao bez dobrog igrača, ali i bez hrane za ostatak tima u narednih nedelju dana, međutim bez mnogo uspeha. Sa druge strane Marius Cioara, posle ovog neobičnog transfera, i neplaniranog prekida karijere, rešio je da se preseli u Španiju, gde je otvorio svoju farmu, na kojoj radi i dan danas.

Komentari