Fantastična kampanja Borusije Dortmund – Nema piva za rasiste!

Ako ste pomislili da je nemoguće diviti se još više ekipi Borusije iz Dortmunda, onda će vas nova kampanja ovog Bundesligaša potpuno oduševiti. Borusija je pokrenula kampanju protiv rasizma pod imenom “No Beer For Racist” ili u prevodu “Nema piva za rasiste”.

550025d5c29da

Klub iz Dortmunda napravio je milion flajera i podmetača za pivo sa imenom nove kampanje, a slogan bi trebao da bude svojevrsni podsetnik navijačima o tome kakav je stav kluba prema rasistima.

Stav kluba u borbi protiv rasizma, objavljen je na zvaničnom klupskom sajtu pod sloganom “Borusija, pivo i rasisti – ne idu zajedno”, i jasno navodi neka od pravila kojih se navijači ovog kluba moraju pridržavati ili će u suprotnom biti sankcionisani. Jedno od pravila je i zabrana nacističkih pozdrava, popularnog salutiranja, unutar stadiona, a kazna za ovaj prekršaj biće zabrana ulaska na Signal Iduna Park.

Predsednik Borusije, povodom nove kampanje dao je sledeću izjavu: “Iskreni navijači Borusije i ljubitelji piva imaju odgovornost da zauzmu jasan stav protiv rasizma i rasističkih parola. Borusija je klub tolerancije i klub otvoren za sve navijače bez obzira na boju kože.”

Komentari