KLS: Sporazumni raskid saradnje Vladimira Đokića i Slobode

Vladimir Đokić nije više trener Slobode iz Užica. Iz kluba navode:
Đokić je u prethodnom periodu ostavio dubok trag u klubu. Zajedno sa klubom stekao je afirmaciju, jer je Sloboda, predvođena Đokićem, prošle godine izborila plasman u Super ligu”, rekao je Radošević, i dodao da je Đokić nemogućnost da nastavi saradnju obrazložio ličnim razlozima.

Đokić je preuzeo Slobodu u januaru 2012, nasledivši najmlađeg trenera u Košarkaškoj ligi Srbije, Miloša Obrenovića. Od 12. pozicije i skora 4:11, Užičani stižu do 10. pozicije i skora 11:15 (5 bodova više od zone ispadanja).

Prošla sezona kao iz bajke. Počela je pobedama na strani protiv Sloge i Borca, pobeđen je Metalac u hali kraj Đetinje. Klub napušta Nikola Otašević. Nižu se pobede u Velikom parku ali i porazi na strani. Tako se stiže do poslednjeg kola i utakmice protiv BKK Radničkog, gde Sloboda ima dve opcije za plasman u Super ligu. Prva i najsigurnija je pobeda a druga je poraz pod uslovom da FMP izgubi od Konstantina u Nišu. Sloboda na krilima svojih navijača slavi u Šumicama (64:74) i u sitne sate autobus sa igračima biva dočekan ispred stadiona u Užicu.

U Super ligi bilo je realno da se ostvari jedna pobeda i to protiv ekipe Konstantina u Užicu, a desile su se 4 pobede. Metalac je imao +18 u jednom trenutku ali Sloboda nošena publikom pobeđuje 90:88. Gostima nisu pomogli Bakić, Vraneš i Dašić. Košem Ljubojevića sa pola terena u zadnjoj sekundi pobeđen je Radnički iz Kragujevca sa 72:70. Zatim i očekivana pobeda protiv Konstantina 77:71 i u poslednjem kolu je pobeđena Mega Vizura 95:82.

U ovu sezonu Užičani su ušli sa istim ambicijama. Na početku su iznenadili u Novom Sadu, kao domaćini su iščupali bodove protiv Meridiane, zatim izgubili u derbiju zapadne Srbije, pa se iskupili tesnom pobedom nad Kruševljanima pred svojom publikom. Nakon drugog kola, Malešević, koji je bio najvažnija karika u timu, potpisao je za poljski Slask. Vreme će pokazati kako će na tim uticati i odlazak trenera.

Komentari