Koliko je samo džojstika stradalo zbog njega! VIDEO

U vreme kada se vodi žestoka debata između današnjih gejmera, o tome da li je bolji PES ili FIFA, ne možemo da se ne setimo igrice od koje je krenula cela ova priča.

U pitanju je čuveni KONAMI-jev ISS Pro Evolution Soccer, jedna od prvih ozbiljnijih fudblskih simulacija koja je ujedno bila jedna od najpopularnijih igrica krajem XX i početkom XXI veka. Svi se sećaju legendarnog Brazila sa Ronaldom, Romariom, Rivaldom, Robertom Karlosom koji je uglavnom igrao u napadu. Zatim moćne Holandije, sa Edgarom Davidsom i njegovim razornim šutem, ali i ubedljivo najjače reprezentacije u igrici Nigerije. Tijani Babangida i Amokači kao bočni špicevi, Nvankvo Kanu i njegova kockasta glava u sredini špica, ispraćeni žestokim veznim redom u vidu legendrnog Džej Džeja Okoće, Žorža Finidija, i čvrstim Taribom Vestom u odbrani i sjajnim bekom Selestinom Babajarom.

Engleska sa čuvenim napadačkim tandemom Širer – Oven, nezgodni Francuzi, u tom trenutku aktuelni prvaci sveta sa Zidanom, Anrijem, Viltorom, Dešamom, Tiramom, Lizarazuom, uvek dobri Italijani sa paklenom konkurencijom u svakoj liniji tima: Del Pjero, Toti, Vijeri, Inzagi, Nesta…

Svi znate o čemu pričamo, ali da ne dužimo više, ovaj sjajan klip govori više od reči

Sa kojom ekipom ste vi peglali i ko su vam bile glavne žrtve?

Komentari