Mesut Ozil donirao 500.000 evra?

Na internetu kolaju priče da je nemački reprezentativac Mesut Ozil donirao kompletnu premiju zarađenu od osvajanja Svetskog prvenstva u Brazilu u iznosu od 500 hiljada evra stanovnicima iz pojasa Gaze. Navodno, učinio je to nakon što je jedan dečak stradao u bombaškom napadu noseći upravo njegov dres.

 

Fudbaler Arsenala i reprezentativac Nemačke Mesut Ozil navodno je donirao najveći deo svoje premije muslimanima u pojasu Gaze, u pitanju je iznos od 500 hiljada evra. On je ustupio novac koji je zaradio prošavši u polufinale i finale Mondijala. Takva odluka i ne bi čudila pošto je on turskog porekla i deklarisani musliman koji praktikuje veru. Muslimanskoj zajednici se zamerio zbog svoje odluke da ne posti tokom Ramazana kako bi bio u potpunosti spreman za okršaje u Brazilu.

Međutim, predstavnik i menadžer nemačkog fudbalera Roland Ajtel juče je demantovao ovu vest, naglasivši da je njegov klijent deo novca od premija donirao za operaciju 23 bolesne dece u Brazilu. On, pak, nije isključio mogućnost da Ozil ipak donira određenu svotu novca pojasu Gaze.

Komentari