Mladi – test generacije u Kruševcu

Veliki izazov za mladu reprezentaciju Srbije, ali i Engleske u Kruševcu. Pre nekoliko dana, “Albion” je ostvario minimalnu, ali važnu pobedu od 1:0. Penal je skrivio Luka Milunović, a veliku priliku u gol pretvorio defanzivac Vest BromvičaKreg Doson.

Sastav Aleksandra Stanojevića je stasavao kao tim tokom kvalifikacija, a kulminacija se očekuje tek na Prvenstvu za mlade u Izraelu – ako se kvalifikuju. Prepreka je tim koji nije krem engleskog fudbala, ali ima igrača vrednih pažnje, Rodvel ima tek 21 godinu i već oko 100 nastupa u Premijer ligi, Henderson je igrač Liverpula i takođe ima bogato iskustvo u PL a debitovao je i za A tim Engleske,  Rodvel i golman Batland  (najmlađi debitant na golu Engleske svih vremena) takođe. Vezista Rahim Stirling (još nema 18 godina) slovi za jednu od najvećih nada na ostrvu, svojevremeno je vršen pritisak i da debituje kod Hodžsona, međutim to se još nije desilo. Vilfrid Zaha, jedan je od predvodnika Kristal Palasa, istu ulogu ima i Tom Ins, naslednik proslavljenog engleskog reprezentativca Pola Insa.

Iskustvo više za protivnika Srbije je bar jedno veliko takmičenje više u biografiji, polovina nabrojanih prvotimaca “Mladih lavova” su učestvovali na Olimpijskim Igrama u Londonu ove godine, taj sastav dobro poznaje i selektor Stjuart Pirs, legendarni levi bek je više od pet godina zadužen za u21 tim, a bio je i selektor Britanaca na Olimpijskim Igrama. Ako se kvalifikuju, ovo će im biti četvrta uzastopna završnica.

Srbi se uzdaju u uigranost, inspiraciju, ali i glasnu publiku kojoj se nadaju u Kruševcu. Engleski mediji atmosferu na stadionu “Mladost” unapred nazivaju “Pakao”. Srbija protiv sebe ima činjenicu da mora da “juri” rezultat i ozbiljnog rivala, koji nije naročito efikasan, ali ume da sačuva svoju mrežu, što je i pokazao čak 7 puta u kvalifikacijama ne primivši gol.

Hoće li “Orlići” načiniti korak dalje u karijeri, videće se večaras, između 18 i 20 časova, na stadionu Mladost.

Komentari