Nije im valjao za Premijer ligu. On će sada voditi klub u Ligi Šampiona, a oni gube od drugoligaša

Slaviša Jokanović napravio je veliki uspeh sa svojim Makabijem iz Tel Aviva, izbacivši Bazel u plej-ofu Lige Šampiona, i na taj način obezbedio je takmičenje u grupnoj fazi najelitnijeg takmičenja ove sezone.

slavisajokanovic

Ipak i pored ovog velikog uspeha koji je Jokan ostvario na klupi izraelskog kluba, ne možemo da se ne setimo kako se uprava Votforda ponela prema srpskom stručnjaku pre nešto više od dva meseca, kada mu je nakon izborenog plasmana u Premijer Ligu uručen otkaz.

Jokanović tada nije bio podoban, jer je nakon plasmana u Premijer Ligu, umesto važećeg ugovora od 450.000 evra godišnje, tražio trostruko veću platu ove sezone. Čelnicima Votforda nije bilo isplativo da plate milion evra više čoveku koji ih je vratio u elitu, a sada je taj čovek Makabiju doneo zaradu od minimum 15 miliona evra, koliko nosi igranje u Ligi Šampiona.

Umesto Jokanovića, šansu na klupi Votforda dobio je Kike Sančez Flores, koji se i nije proslavio u dosadašnjem delu sezone. U Premijer Ligi nemaju još nijedan trijumf, a sinoć su, dok je Jokan krčio put ka Ligi Šampiona, izgubili od drugoligaša u Liga Kupu.

Komentari