Partizanova grupa L kroz prizmu statistike: Da li ste zadovoljni žrebom (ANKETA)

Partizan je danas dobio svoje protivnike u grupnoj fazi Lige Evrope. Kao što vam je poznato to su Holandski Az Alkmar, Nemački Augsburg i Španski Atletik Bilbao. Neki kažu da su crno-beli prošli dobro na žrebu, drugi kažu da je ovo katastrofa. Mi ćemo vam, u ovom tekstu, predstaviti grupu “L” kroz odredjene brojke, i tako vam pomoći da se svrstate u jednu od dve gore pomenute grupe.

europa-league-vert

 

Prema specijalizovanom sajtu Transfermarket, od četiri ekipe u ovoj grupi najvrednije igrače ima Atletik Bilbao. Španski tim se procenjuje na 110.6 miliona evra. Nemački Augsburg je na drugom mestu po vrednosti. Ova ekipa je procenjena na 47.95 miliona evra. Az Alkmar je na trećem mestu sa 25.75 miliona, dok je naš šampion poslednji sa vrednošću od 20.30 miliona eura.

Prema ovim podacima, crno-beli su najslabiji u ovoj grupi, ali to ne mora da znači da imaju manje kvalitetne igrače, s obzirom na to da preostali timovi igraju u daleko priznatijim ligama i stoga je i cena njihovih igrača veća.

Kada pogledamo vrednosti najskupljeg igrača iz svakog tima, dolazimo do zaključka da je Partizan u ovom poredjenju na trećem mestu. I u ovom segmentu je neprikosnovena ekipa Atletika. Njihov igrač Iker Muniain, procenjen je na 18 miliona eura. Raul Bobadilla iz Augsburga, nalazi se na drugom mestu sa cenom od 4.5 miliona eura. Naš Andrija Zivković je treći sa 4, a poslednji je Jeffrey Gouweleeuw, kapiten Az Alkmara, vredan 3 miliona evra.

Špamci su po skoro svakom parametru prvi, pa čak i po sledećem. U ovom slučaju su najstariji. Prosečna starost ekipe iz Bilbaa je 27,3 godina. Nemački tim je drugi sa 26,1. Partizan je ponovo na trećem mestu sa 23,7, dok su Holandjani ponovo poslednji, ovoga puta najmladji sa prosekom od 23,3 godina.

Poslednja stavka koju smo uporedili je broj A repreztentativaca koje timovi imaju u svojim redovima. Po ovom parametru, Augsburg je prvi sa 8, Partizan je drugi sa 7, Az Alkmar treći sa 4, a Atletik je ovoga puta poslednji sa samo 2 A reprezentativca.

Prema ovim podacima, nema sumnje da je najveći favorit u ovoj grupi Atletik Bilbao,

Ali to su samo brojevi. Ubeđeni smo da Partizan može ravnopravno da se nosi sa svima i, zašto da ne, napadne jedno od prva dva mesta i tako obezbedi sebi novo evropsko proleće. Samo napred crno-beli!

Komentari