Pesma o Seoskom Fudbalu

To je liga seljaka i tu se fudbal igra na brzaka.To je liga gde igrač, ako nije upravu može sudiji da razbije glavu. A sudija drugo rešenje nema već za bežanje da se sprema. Sudija koji je ofsajd svirao posle je u kukurzu bežao. A sudija koji je crveni karton dao , tri metra ogradu je ripao. To je liga koja nema mane jer se igrači skupljaju iz kafane, na dan utakmice od ranog jutra ispred prodavnice pivo se pije da se na utakmuci bolje gol zabije. To je liga gde se saigrač oslovljava sa ‘‘ majmune dodaj mi loptu ‘‘, a protivniku prvo mama pa sestra se psuje, a po potrebi i registracija zapisuje…

To je liga gde publika od prvog do poslednjeg minuta učestvuje i na teren utrčuje. A u publici sve sami stručnjaci i neko se kamenom baci. Sudijo u usta te jebem što si ofsajd svirao baš kad je brat mi gol dao… U svlačionici uvek gajba piva čeka i prepečena rakija neka. Kad on u poluvremenu dve, tri ljute rakije mane fudbal igra na tenane. A sudija tešku bitku bije i u pauzi bensedini pije. To je liga gde se lopta iz raznih reka vadi i pored stadiona prodavnica uvek radi.

To je liga gde kad domaćin vodi lopta se uvek u njive šutira , ili ako je u blizini reka neka pa se po pola sat četa. Dok klinci loptu iz reke vade igrači se hlade. Neko pivo traži a neko u hladovinu beži, a neko na sudiju reži. To je liga gde se na utakmicama traktorom putuje i usput gajba pivo kupuje. Jedan dan traktor nije hteo da upali pa smo ga kilometar gurali. To je liga gde zabranjeno ništa nije i gde sudija kartone krije jer ne sme da ih izvadi jer će pesnica da radi. To je liga gde se pobeda ili poraz uvek u kafani slavi i gde se igrači opet ispred prodavnice vrate ili kladionici rezultate da prate. To je liga za koju treninzi ne postoje, a sudije batine broje. To je liga gde niko briga nema samo se sudija za bežanje sprema. To je liga gde se svako zajebava i za gajbu pivo utakmicu prodava.

U toj ligi gubitnika nema samo se sudija za bežanje sprema. To je liga gde zetovi i šuraci kolo vode i uvek gol pogode, ali i ako zet na šuru dobro ne centrira ovaj se iznervira. Zet na šuru, šura na zeta, a to ostalim igračima smeta… To je liga gde na gostujućem terenu kada postigneš gol nema radovanje jer možeš da izedeš tepanje. Jedan koji se radovaja u koprive je begaja…Seljački fudbal nema mane i svi u jedno kombi stane, ali ako para za gorivo nema ,biće problema…U ovoj ligi sezona dugo traje i cirkus ne prestaje. Na svakom meču isto stanje, sudija dobio tepanje. Na svakom meču ima uvek istih problema , sudija se za bežanje sprema. A igrač nese zajebava i sudiju u njive mava, a kad ga ufati dobro ga premlati. Mamicu ti tvoju na koga si ti žuti karton daja, zašto si ofsajd sviraja.

A sudija koji nije se krio tu na terenu je boks u zubi dobio, pa kad mu malo vilicu izbalansira on više ofsajd ne svira… To je liga gde predsednik kluba dva ovna žrtvuje i na igrači trenerke kupuje, a po potrebi i sirenje prodavaja da bi za šuškavac imaja. To je liga gde predsednik gostiju ( Žungul ) od sudiju nese krije i sas Boška pivo pije i dok je njegov tim gubija on je krastavice i petlidžani mezija…Ovo je liga koja nema mane i tu se igra na tenane. Ova liga nikad neće da se ugasi i ona će Srbiju da spasi. I ako Srbija mnogo problema ima seljačka liga je poznata svima. Svaki Srbin za ligu seljaka je čuo i nije se zabrinuo jer tu se igra fudbal pravi i svaki problem se zaboravi..

Autor: Miroslav Veličković

Komentari